Mourinho: Modrićban minden megvolt, amire a Real Madridnál szükségünk volt

José Mourinho a horvát Sportske Novosti lap kérdéseire válaszolva magasztalta Luka Modrić játékát és pályafutását, valamint részleteket árult el arra vonatkozóan is, hogy miért volt szüksége arra a Real Madridnál, hogy a klub megszerezze számára a horvát zsonglőrt.

„Nagyon keményen erőltettem Modrić megszerzését a klub vezetésénél, hiszen minden megvolt benne, amire a csapatomnak szüksége volt – technikai tudás, jól lát a pályán, jól olvassa a játékot, kifejezetten jó a döntéshozó képessége, gyors a gondolkodása, erős a rövid és hosszú passzokban egyaránt, jól lő a tizenhatoson kívülről, jól gyakorol nyomást az ellenfélre, és intelligens a pozíciós játékban is. Minderre szükségünk volt a Real Madridnál.”

„Nagyon nyugodtan alkalmazkodott a madridi élethez. A mindennapi követelmények, valamint a média nagy nyomása ellenére is. Luka egy nagyon kiegyensúlyozott, de magabiztos személyiség. Nagyon gyorsan megtanulta, hogy mit is jelent a Real Madrid, mik a klub céljai, illetve hogy mivel jár az, ha egy klub ilyen hatalmas. Egy olyan játékosról beszélünk, aki a csapatért dolgozik. Egy igazi profi, nyugodt és csendes élettel, aki szereti a családját. Keményen dolgozik, bízik önmagában, ám mégis szerény tudott maradni.”

„Ha valaki történelmet tud írni azon a területen, ahol dolgozik, akkor halhatatlanná válik. Luka megnyerte az Aranylabdát, így nincs szükség semmilyen összehasonlításra…”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK