Egytől egyig: Celta Vigo – Real Madrid (1-3)

A Real Madrid ezúttal a Celta Vigohoz látogatott a spanyol bajnokságban a válogatott szünet előtt. Az Atalanta elleni győzelem után Zidane csapatának ezúttal is csak a győzelem volt az elfogadható eredmény, hogy továbbra is harcban legyen a bajnoki címért. Nézzük tehát a szokásos értékelést, továbbra is szubjektív módon.

Csapatok 

Real Madrid (7,5)
Nem volt minden periódusban szemkápráztató játék, de alapvetően egy nehéz helyszínen sikerült elhoznia a csapatnak a 3 pontot. Benzema két góljával viszonylag hamar megnyugtató előnybe került volna a csapat, de a félidőig nem sikerült ezt tartani, ugyanis Santi Mina szépített a 40. percben. A második játékrészre azonban úgy jött ki a Real, hogy nem akarja őrizni az egygólos vezetést – ami a Celta ellen nem is lett volna jó megoldás -, azonban a befejezések nem találtak célt, így csak a lefújás előtt sikerült megszerezni a harmadik találatot Asensiónak köszönhetően. Azt nem mondhatjuk, hogy ellenállhatatlan játékkal, de alapvetően szép megoldásokkal és jó egyéni teljesítményekkel tapad a Real a városi riválisra a bajnoki tabella élén. 

Celta Vigo (5)
Nem igazán éreztem őket most annyira veszélyesnek, legalábbis támadásban többre számítottam tőlük. Aspasnak volt néhány szép megoldása, illetve a meccs vége felé szabadrúgása könnyen a kapuban is kiköthetett volna ha nem ér bele a sorfal. Ezen kívül is volt néhány helyzetük a madridi kapu előtt, azonban nem tudták ezeket a lehetőségeket kihasználni a támadók. Végül nem sikerült pontot szerezniük és egyelőre maradnak a 11. helyen a tabellán. 

Játékosok

A meccs embere – Karim Benzema (9)
A franciának ezúttal is nagyon jó meccse volt, folytatta az utóbbi időben mutatott jó formáját. Ezúttal is felbukkant a pálya minden egyes szegletében, két góljával pedig nagyon gyorsan megnyugtató előnybe került a Real Madrid. A meccs végén még egy gólpasszt is kiosztott Asensiónak, ezzel pedig sikerült végleg lezárnia a meccset a csapatnak. Elképesztő formában van, utolsó 10 tétmeccsén 10 gólt szerzett, a góllövőlistán pedig jelenleg harmadik 17 góllal Messi és Suárez mögött. Fontos, hogy elkövetkező időszakban is folytassa ezt a sorozatot, ugyanis nehéz meccsek következnek áprilisban a bajnokságban és a BL-ben is. 

Thibaut Courtois (7)
Összesen két védése volt a találkozón, helyén volt amikor kellett. A Celta magas letámadása miatt többször került ő is játékba, ez néhány alkalommal zavarba is hozta, végül pedig passzainak csak kétharmada talált embert. 

Lucas Vázquez (7,5)
Az ő szerepe továbbra is nagyon érdekes Madridban, mert gyakorlatilag kapuson kívül minden poszton bevethető. Ezúttal jobbhátvédként számított rá Zidane, ebben a szezonban jópár meccset hozott ezen a poszton és most sem vallott szégyent. Támadásoknál rendszeresen feltűnt szokásához hűen az ellenfél tizenhatosánál, de közben védő feladatait is jól látta el. 

Raphaël Varane (6,5)
Kevésbé volt meggyőző számomra Varane játéka, a francia megint elővette rosszabbik énjét és nem tudott a védelem vezéréve előre lépni. Az ellenfél góljánál kissé elszámolta magát, így jobbára csak szemlélője volt Santi Mina fejesének. 

Nacho (6,5)
Ramos helyett ugrott be megint Nacho, és ahogy szokta, ezúttal is kitette a szívét a pályára. A védekezésben azért volt néhány rövidzárlat, amelyekből könnyen gólt szerezhetett volna az ellenfél.

Ferland Mendy (7)
Folytatja jó formáját, ezúttal is meggyőző teljesítményt nyújtott. Támadásban nagyobb hangsúlyt kapott, folyamatosan az ellenfél térfelén igyekezett a védelem mögé kerülni. Védekezésben kissé halovány volt, végül egy lövéssel és egy kulcspasszal fejezte be a találkozót. 

Casemiro (8)
A meccs egyik legjobbja volt, legalábbis ami a védekező feladatokat illeti, Casemiro nagyon sokat tett hozzá a csapat játékához. Fontos mentésekkel és labdaszerzésekkel többször megakadályozta a Celta Vigo támadásait, neki is köszönhetően sikerült végül 1 gólon tartani az ellenfelet.

Fede Valverde (7,5)
Újra kezdőben kapott lehetőséget Zidane-tól, ami nagyon fontos, hogy újra játékba kerüljön és visszanyerje formáját. Dinamikusságát tekintve nagy segítsége lehet a csapatnak az elkövetkezendő meccseken, ezen a találkozón is jól szerepelt mind támadásban, mind védekezésben. 

Toni Kroos (8,5)
Benzemával együtt egyértelműen a csapat legjobbja volt. Az első gólpassza tökéletes ütemben érkezett Benzema elé, míg a másodiknál egy letámadásnál szerzett labdát. Jól diktálta a tempót a középpályán, végül 94 %-os pontossággal passzolt és 3 kulcspasszt adott a társaknak 2 asszisztja mellé. 

Luka Modrić (7,5)
Jól játszott megint a horvát karmester, aki egyelőre az öregedés jeleit nem hajlandó mutatni, és úgy robotol végig 90 percig, mint aki most jött ki az valamelyik akadémiáról. Jól működött egy a középpályán a Kroos-Valverde párossal, egy lövéssel és egy kulcspasszal zárta a meccset. 

Vinícius JR (6)
Újra a kezdőcsapatban találta magát, viszont most is maradt bennem hiányérzet bőven a játékával kapcsolatban. Hihetetlenül gyors és képes megverni az emberét, de valamiért mindig hiba csúszik a gépezetbe és rossz döntést hoz végül. A befejezéseken pedig javítania kell, mert így ez kevés lesz ahhoz, hogy stabil kezdő tudjon lenni valaha is. 

Cserejátékos

Marco Asensio (7)
Kroos helyett érkezett nagyjából 20 perc játékra, majd várni is kellett kicsit, hogy játékba lendüljön. Ennek ellenére azonban sikerült lezárnia a meccset Benzema passzából és újból sikerült gólt szereznie. 

Edzői teljesítmény – Zinédine Zidane (7,5)

Visszatért a mester a jól megszokott négyvédős rendszerhez, ahol a szokásos összetételhez képest Vinícius kapott helyet a kezdőben Asensio helyett, valamint gyakorlatilag 4 középpályás kapott szerepet a mestertől. Alapvetően jól működött a gyémánt formáció a középpályán, ahol Kroos és Valverde szerepelt középen, mögöttük szűrőben Casemiro, míg egy előre toltabb szerepkörben Modric szervezte a játékot. Ezzel alapvetően sikerült felülmúlni a Celtát a pálya ezen részén, ennek köszönhetően tudta diktálni az iramot a Real Madrid. A meccs egyes periódusaiban jól működött a letámadás is, ebből sikerült megszereznie Benzemának a második gólt Kroos labdaszerzése után. A rendszerbe sokáig nem nyúlt bele Zidane, végül az egyetlen cserével váltott is a csapat 4-3-3-ra Asensio beállításával. Fontos győzelemmel megy el szünetre a gárda, utána egy Eiber elleni meccs után nehéz meccsek jönnek, ugyanis a Liverpool és a Barcelona ellen az idény legfontosabb találkozói jönnek áprilisban. 
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…