Zidane: Nem értem, Benzema miért nem játszik a válogatottban

A Real Madrid ma délután idegenben nyert 3-1 arányban a Celta Vigo ellen. A mérkőzés után így értékelt a francia mester.

A mérkőzés
"A futball egyre nehezebb és nehezebb, de elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. A második félidőben visszaestünk, de jól kontrolláltuk a találkozót. Kemény meccs volt egy nagyon jó ellenféllel szemben, de úgy gondolom, hogy megérdemleten nyertünk. Talán sokan úgy állnak hozzá, hogy majd lövünk 4-5 gólt minden meccsen, de ez sajnos nem így megy."

"Folytatnunk kell ezt a jó sorozatot, és folytatnunk kell, amit elkezdtünk. Sok meccset kellett játszanunk mostanság, most viszont belépünk a szezon utolsó szakaszába, most dől el majd minden. Örülök annak, ahogy játszunk, fizikailag jó allapotban vagyunk és a védekezésünk is rendben. Nem volt egy könnyű meccs, pedig az első félidőben csodásan teljesítettünk. Mindent meg kell tenni ezekért az eredményekért. A játékosok jól dolgoztak együtt, így sikerült ellenállni az ellenfél nyomásának."

Benzema és a francia válogatott
"Hogyan lehetne ezt megérteni? Én nem értem, és ahogy látom te sem érted, miért nem játszik a válogatottban. A Real Madrid edzőjeként számomra ez előnyös, mert legalább velünk marad és pihenésre is lesz ideje. Amit ma ő és a csapat véghez vitt, az nagyszerű volt. Nagyon boldog vagyok, amiért ilyen jó formában van, keményen dolgozik, és minden eltökéltsége megvan ahhoz, hogy még jobb legyen. De ez az egész csapatról elmondható. Az elejétől kezdve a győzelemért mentünk és sikerült is megszerezni."

Valverde
"Fede nagyon jól olvasta a játékot. Nem szélsőként játszott, nem ez volt a feladata, egyszerre kellett a vonal melletti területet és a pálya közepét bejátszania. Nagyon jól teljesített, közel volt Karimhoz, folyamatosan változtatta a pozícióját. A energikussága sokat jelent nekünk, nagyon elégedett vagyok vele."

Menetrend és válogatott szünet
"Tudjuk, hogy még sok meccs van hátra, de csak a feladatunkra koncentrálunk. A játékosok jelenleg jó formában vannak, továbbra is meg kell próbálnunk fenntartani ezt. Sajnos Kroos és Modric is a válogatottal fog játszani, ami számomra nem egy ideális helyzet, mert nincs idejük pihenni, de ez van. Ki kell élveznünk ezeket a győzelmeket és a jó teljesítményt, nem szabad arra gondolni, hogy milyen nehéz lesz a szezon utolsó szakasza. Sajnos, akik a válogatottal lesznek, nekik nem lesz lehetőségük elegendőt pihenni. De ezzel semmit sem tudunk csinálni. Örülünk, hogy győzelemmel mehetünk szünetre, nagyon fontos három pontot szereztünk meg.

Ramos és a válogatott
"Sergio ott lesz a nemzeti csapattal, mert nem sérülés miatt marad ma ki. Kapott egy rúgást a sípcsontjára a hétközi meccsen, de semmi komoly, csak elővigyázatosságból pihent. Azért nem játszott, mert nem telt elég idő a két meccs között, de rendben van. Jót fog neki tenni a játék."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…