A Real Madrid új kiszemeltje: Houssem Aouar

Az AS szerint a Real Madrid érdeklődik a Lyon és a francia válogatott játékosa, Houssem Aouar iránt, aki a középpálya felfrissítésére érkezhet. A királyi gárdának szüksége is van az új impulzusokra, hiszen még mindig sok szerep hárul a 35 esztendős Luka Modrićra. A vezetőség Mbappé és Håland megszerzésén ügyködik, Zidane azonban a fiatal középpályást is szemmel tartja és igyekszik minden tőle telhetőt megtenni, hogy nyáron már habfehérben láthassuk.

Aouar remekül teljesít Lyonban, a bajnoki címre áhítozó csapat egyik kulcsembere, aki remekül használja ki, hogy szabad kezet kap a pálya közepén: már hat gól és három assziszt áll a neve mellett. Zidane számára az is vonzó lehet, hogy remekül építi a támadásokat és a bal oldalról is veszélyes játékos, fiatal kora ellenére pedig vezéregyénisége csapatának. Teljesítményére Didier Deschamps is felfigyelt, irányítása alatt Aouar tavaly októberben a francia válogatottban is bemutatkozott annak ellenére, hogy Algéria is igyekezett magához csábítani.

A Real Madridnak nem lesz azonban könnyű dolga, ha ajánlatot tesz a fiatal játékosért, ugyanis a Liverpool ugyanezen a poszton szeretne erősíteni. Jürgen Klopp Georginio Wijnaldum utódjaként tekint Aouarra, miután a holland játékos nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését a L’Équipe szerint.

A Juventus és az Arsenal tavaly nyáron igyekeztek megszerezni a fiatal középpályást és továbbra is érdeklődnek iránta, de a királyi gárdának vannak bizonyos előnyei az átigazolás kapcsán. Aouar példaképként tekint Zidane-ra, a csodálat pedig kölcsönös. A Lyon és a Real Madrid közötti kapcsolat pedig remek, Karim Benzema, Ferland Mendy és Mariano mindkét csapatban megfordultak már. Utóbbi játékos a spanyol fővárosból költözött Franciaországba, majd egy ígéretes szezont követően visszatért a habfehér együtteshez, és fennáll annak a lehetősége, hogy az üzlet részévé válik.

A Real Madridnak minden valószínűség szerint egy játékos+összeg opcióval kell készülnie, hiszen a játékosért európai topklubok állnak sorba és a Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas nem szeretne csökkenteni a 60 millió eurós vételáron. Ha a királyi gárda megszerezné Håland-t vagy Mbappét a nyár folyamán, kevesebb összeget fordíthatnának Aouar leigazolására. A klub azonban nem szenved hiányt kiegészítőemberekből, akik pótolhatják a hiányzó összeget, így Zidane-nak több variációs lehetősége lesz arra, hogy Madridba csábítsa a fiatal középpályást.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK