Zidane: Végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk a pálya minden részén

Zidane osztotta meg a gondolatait a sajtóval, miután a Real Madrid 3-1-re legyőzte az Atalanta együttesét és 4-1-es összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe.

A teljesítmény
„Jó mérkőzést játszottuk. Végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk a pálya minden részén. A továbbjutást még édesebbé teszi, amikor tudod, hogy jó játékkal érted azt el. Már a negyeddöntőben vagyunk, ahol még tovább nehezednek a dolgok. Most ki kell pihennünk magunkat, mert a vasárnapi meccs már a nyakunkon van. A védelem uralta a helyzetet és támadásban is megvoltak a helyzeteink, amiket gólokra is váltottunk. Elégedett vagyok a játékosokkal és a teljesítményükkel.”

„Úgy gondolom, Vini jól teljesített, a büntető előtti pillanatokban különösen. Tudjuk jól, hogy amikor nála van a labda és terület nyílik előtte, akkor igazán nagyot tud alakítani a sebességének köszönhetően, és ma pont ezt tette. Mindig próbálja segíteni a csapatot, és örülök a büntetőnek, amit kiharcolt, mivel azzal szereztük meg a nagyon fontos második gólt.”

Duplázás
„Ez a célunk. Miért is ne? Ezért vagyunk itt. Meg kell próbálnunk. Nem egyszerű, de minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni. Még mindkét sorozatban érdekeltek vagyunk és ezt a mai napot ki kell élveznünk, nem csupán a gólok, hanem a teljesítményünk miatt. Nagyon jó érzés, amikor valamin dolgozol a játékosaiddal, majd később látod azt kamatozni a pályán, főleg, ha egy olyan csapat ellen látod ezt, amelyik feladja a leckét.”

Ramos fontossága
„Nem csak ebben a sorozatban, minden egyes napon nagyon fontos. Ő egy valóságos vezér és egy nagyon fontos személy számunkra. És ez nem csak most van így, mivel már hosszú évek óta itt játszik. Egy nagyszerű karrier áll mögötte, és nem kérdés, hogy szeretném a sorainkban tudni.”

zidane-atalanta

„A háromvédős rendszer is a fegyverarzenálunk része. Megvannak az ehhez szükséges játékosaink, és bármikor képesek vagyunk váltani rá. Az Elche elleni mérkőzés nem próba volt. Három védővel és kettő szélsővel játszottunk, csakúgy, mint ma is, de még más rendszereket is ismerünk.”

Modrić
„Nagyon intelligens, ez egyértelmű. 35 éves, de a pályán látottak alapján ezt nem mondanád meg. Minden képessége megvan hozzá, hogy egyszer edző legyen. Érti a futballt, tehát nem hinném, hogy lenne baja az edzőséggel. Szeretem a hozzá hasonló személyiségeket. Ma ő volt Toni mellett a másik fogaskerék. Hihetetlen, hogy milyen összhangban vannak, ami nélkülözhetetlen a csapat számára. Nagyon elégedett vagyok mindenkivel, mivel egyszer sem engedtünk ki, és már a legelejétől koncentráltunk. Minden labdabirtoklás döntő, és amikor így játszunk, akkor nagyon nehéz minket legyőzni.”

Hazard
„Nem vagyok doktor, így nem az én dolgom eldönteni, hogy van-e szüksége műtétre vagy nincs. Az elkövetkezendő napokban majd okosabbak leszünk. Megengedtem neki, hogy ne kelljen ma velünk tartania. Holnap már ismét köztünk lesz, és meglátjuk mi történik.”

Tapasztalt játékosok
"Minden játékos maga dönti el, hogy mikor vonul vissza. Én már 34 évesen így döntöttem. Ezek a srácok ki vannak rá éhezve, hogy tovább írják a történelmet, mérkőzéseket és serlegeket nyerjenek, aminek én nagyon örülök. A madridisták mind örülnek ennek. Elégedett vagyok minden játékosommal.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK