Taktikai kérdések: Háromvédős rendszer? És mi legyen a támadással?

Kedden este a Di Stéfanóban fogadja a Real Madrid az Atalantát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A találkozó előtt Zinédine Zidane-nak több kérdést is fel kell tennie a taktikát illetően. Idén már láthattunk példát a háromvédős rendszerre és a 4-4-2-re is, a francia szakembernek pedig most olyan hadrendet kell kidolgoznia, mellyel csapata biztosíthatja helyét a legjobb nyolc között.

A királyi gárda viszonylag jó pozícióban van, miután az odavágón Ferland Mendy gyönyörűen tekert a hálóba, így 1-0-s előnyről várhatja a csapat a visszavágót. Zidane-nak most egyetlen feladata van: biztosítani a továbbjutást a negyeddöntőbe, melyre már három éve nem volt példa.

Szombaton a francia szakember három középhátvédnek szavazott bizalmat az Elche ellen, a sérülésből visszatérő Sergio Ramos mellett Raphael Varane és Nacho alkotta a tengelyt. Erre a formációra már korábban is láthattunk példát, a Real Sociedad elleni 1-1-s döntetlen alkalmával Casemiro húzódott vissza harmadiknak. Miután Zidane ismét négy védőre váltott, csapatának sikerült is megszereznie az egyenlítő találatot.

Dani Calvo gólját követően a Real Madrid vezetőedzője megkeverte a lapokat. Lecserélte Ramost, a középpályára pedig Modrić és Kroos érkezett Casemiro segítségére. A 4-3-3-as felállás Rodrygo beállásával teljesedett ki. Casemiro eltiltás miatt kihagyja az Atalanta elleni összecsapást, így a veterán középpályások mellett Fede Valverdére hárulhat kulcsfontosságú szerep.

Fede Valverde

Kételyek a támadósorban

A legfontosabb kérdés a visszavágó előtt az, hogy három, vagy négy védővel kezdjen a királyi gárda. Zidane dönthet az utóbbi megoldás mellett is, Ramost játszatva középen, Nachót pedig jobbhátvédként. A védelem összeállítása emellett befolyásolhatja a támadók összetételét is. Karim Benzema biztosan a kezdőben kap helyet, a francia támadó három gólt szerzett legutóbbi négy BL-találkozóján.

A kérdés az, hogy ki csatlakozhat hozzá elöl. Eden Hazard ismét megsérült és kihagyni kényszerül a mérkőzést, míg Marco Asensio az Elche ellen sem kapott lehetőséget. Vinícius Júnior ellenben játszott és jól is teljesített, Rodrygo pedig a padról beszállva játszott kulcsszerepet a fordításban.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Manchester City elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Kezdőcsapat 13. Lunin2. Carvajal22.…