Beszámoló: Real Madrid – Atalanta (3-1): Magabiztos továbbjutás

A Real Madrid három idény óta először jutott be a legjobb 8 csapat közé a Bajnokok Ligájában, miután a 0-1-es idegenbeli első mérkőzés után hazai pályán 3-1-re múlta felül az Atalanta csapatát a legjobb 16 között, ezzel 4-1-es összesítéssel abszolválva a nyolcaddöntős párharcát.

Zinédine Zidane úgy döntött, hogy ragaszkodik a háromvédős felálláshoz, amelyet az Elche elleni bajnokin is alkalmazott a csapattal, ezúttal Varane, Ramos és Nacho alkották a védelmi vonalat. A középpályán a Vázquez – Mendy szélek között Modrić, Kroos és Valverde kapott helyet, a gólokért pedig ezúttal Benzema és Vini Jr. felelt.

A mérkőzést meglehetősen álmosan kezdték a hazaiak, amit az Atalanta azonnal meg is próbált kihasználni. Az olaszok először Gosens révén próbálkoztak közelről egy Muriel-beívelés után, azonban Courtois a helyén volt. Nem sokkal később Djimsiti próbálkozott egy távoli lövéssel, azonban lövése kapu fölé ment. 

Vinícius előtt adódott lehetőség a túloldalon, egy Benzemával való összjáték végén, azonban a brazil lövését Djimsiti blokkolta. Bár az Atalanta kezdte jobban a meccset, mégis a Madrid szerezte meg a vezetést. A vendégek kapusa hatalmas hibát követett el, amikor ahelyett, hogy előre küldte volna a labdát, egy lapos passzal bejátszotta azt két védő közé, Modrić pedig szemfüles volt, és lefülelte az eltévedt passzt, majd a kapu felé tört. Benzema is gyorsan kapcsolt, így tökéletesen érkezett Modrić középre passzolt labdájára, és magabiztosan helyezett a hálóba. 1-0. A félidőben már nem változott az eredmény.

Real Madrid - Atalanta

A második játékrészt már a blancók kezdték jobban. Először Vinícius került hatalmas helyzetbe, vagyis inkább hozta magát helyzetbe, azonban az óriási szóló végén a pöccintése elkerülte a kaput. Nem sokkal később aztán ismét a brazil pillanatai következtek. Egy remek kiugratásnak köszönhetően egyenesen a kapu felé robogott a blancók tehetsége, akit azonban a tizenhatoson belül buktatott Toloi, a játékvezető pedig (egyetértésben a VAR-ral) a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Sergio Ramos értékesítette a tőle megszokott magabiztossággal, Sportiellónak esélye sem volt. 2-0.

A kapitány néhány perccel később elhagyta a pályát, átadva a lehetőséget Militãónak. A 68 percben aztán újabb madridi helyzetet láthattunk. Benzema szerezte meg kishíján saját második, csapata harmadik gólját, azonban Lucas Vázquez beadása utáni remek fejesét először Sportiello bravúrral védte, a kipattanóból ismét kapura fejelt labda pedig a kapufáról kifelé pattant.

Mivel az Atalantának nagyon kellettek a gólok, az olaszok mindent megpróbáltak a hátrány csökkentése érdekében, ám Zapata két próbálkozását is hárította Courtois. A belga hálóőrnek nem sok dolga volt ezen az estén, ám amikor az Atalanta szeretett volna befejezni egy-egy ígéretes akciót, mindig a helyén volt.

Muriel szabadrúgásánál azonban nem tudott hárítani, bár kézzel még beleért a kolumbiai lövésébe. Varane szabálytalankodott a blancók tizenhatosának előterében, a megítélt pontrúgásból pedig megszerezte a szépítő találatot az Atalanta. 2-1. 

Mivel még volt hátra 7 perc és a hosszabbítás a mérkőzésből, az olaszok számára felcsillant a remény halovány sugara, azonban a Valverde helyére frissen beállt Asensio hamar letörte a lelkesedésüket, miután szinte első labdaérintéséből betalált. A fiatal spanyol Lucas Vázquez passzát váltotta gólra, alig egy perccel a vendégek találata után, beállítva a találkozó 3-1-es végeredményét.

A Real Madrid tehát ott van a legjobb 8 között a Bajnokok Ligájában, és várja a pénteki sorsolást.

Forrás: MARCA, penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK