Beharangozó: Real Madrid -Atalanta: A csapat biztosítaná helyét a negyeddöntőkben

Három hónap után ismét Bajnokok Ligája találkozót rendeznek a Di Stéfanóban, ráadásul igazán nagy téttel bírót. A nyolcaddöntő visszavágóján az Atalanta utazik Madridba, hogy kedden este 9 órakor összecsapjon a királyi gárdával. A hazai pálya mellett 1-0-s előnyről is várja a találkozót a Real, így a cél nem lehet más, mint a továbbjutás biztosítása.

A blancók remek formában vannak, már nyolc mérkőzés óta nem találtak legyőzőre. A legutóbbi találkozón az Elche gárdáját fogadták, és Karim Benzema duplájával sikerült begyűjteni a három pontot, csökkentve a hátrányt a bajnoki címért vívott küzdelemben. Visszatérve az európai kupaporondra, az odavágón már bebizonyosodott, hogy nem lesz sétagalopp az olaszok elleni párharc és a stabil védekezés jelenti majd többek között a kulcsszerepet. EZ most sincs másként, ha a védők és Courtois kapott gól nélkül hozza le a mérkőzést, akkor meg is van a továbbjutás.

Zidane így foglalta össze a mérkőzés fontosságát szokásos sajtótájékoztatóján: „Nagyszerű teljesítményt kell nyújtanunk, ha tovább akarunk jutni.” A 19 fős keretből hiányzik Casemiro, aki eltiltás miatt nem léphet pályára.

Atalanta

Gasperini csapata is tudja, milyen érzés továbbjutni a legjobb nyolc közé. A 2019-2020-as idényben kis híján az elődöntőbe is bejutottak, azonban a PSG az utolsó pillanatban megfordította a találkozót. Az olasz bajnokságban az együttes a BL-helyekért küzd, pénteken 3-1-re győzték le a Spezia együttesét.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK