Zidane: Komoly teljesítményre lesz szükségünk a továbbjutáshoz

Zinédine Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ezúttal az Atalanta elleni BL-visszavágót megelőzően.

A mérkőzés: „Nulláról kezdünk. Már lejátszottuk az odavágót, de tudjuk, hogy a visszavágó nagyon nehéz lesz. Még semmit nem értünk el, és komoly teljesítményre lesz szükségünk akkor, ha tovább akarunk jutni. Jól akarunk játszani, és semmiképp nem kényelmesedhetünk el amiatt, hogy az első mérkőzést megnyertük.”

„Ez most az a meccs, amely ránk vár. Csak erre koncentrálunk. Ez egy újabb döntő. Tudjuk, hogy nagyon jól kell játszanunk a továbbjutáshoz, és azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen erős csapattal állunk szemben. Ismerjük az erősségeiket, tisztában vagyunk a kvalitásaikkal.”

Atalanta: "Úgy gondolom, hogy győzni jönnek ide, semmi kétség. Mindenképp nagyszerű teljesítményt kell letennünk az asztalra a továbbjutáshoz. Megnyertük az első meccset, de ennyi. Ez semmit nem jelent. Le kell játszanunk a visszavágót, ami nagyon nehéz mérkőzés lesz."

Zidane

Hazard: „Nincs megfelelő állapotban, nem velünk dolgozott. Hamarosan megtudjuk, mi történt, most nem tudok többet mondani. (Azóta a klub hivatalos közleményben tájékoztatott a játékos legújabb izomsérüléséről –  a szerk. kieg.) Remélem, hogy nem súlyos a sérülése, pozitívnak kell maradnunk. Ő egy olyan játékos, aki korábban sosem volt sérült, vagy legalább is karrierje során alig hátráltatták sérülések, úgyhogy ez egy teljesen új helyzet számára. Itt vagyunk neki, azt szeretnénk, ha mielőbb jobban lenne.”

"A szurkolóinknak várniuk kell még rá. Tudjuk, hogy milyen játékos is ő, és szeretnénk őt játszani látni, ez teljesen egyértelmű. De jelenleg erre még nem kerülhet sor, türelmesnek kell lennünk. A szerződése hosszú távra szól. Azt szeretném, ha a szurkolók, az itt dolgozók láthatnák, hogy milyen játékos ő. És ez előbb vagy utóbb be is következik majd. Türelmesnek kell lennünk.".

Rodrygo: „Ő egy olyan játékos, aki remekül alkalmazkodott a spanyol ligához. Ő a jelen és a jövő, egyébként pedig rengeteget fejlődött. Nagyon elégedettek vagyunk vele, tisztában vagyunk a kvalitásaival, különösen ami a labdával  való kapcsolatát illeti. Hagynunk kell őt fejlődni, de nagyon elégedettek vagyunk vele.”

Három belső védő: "Tudunk így játszani. Néhány meccsen már alkalmaztuk ezt a felállást. Ez is a repertoárunk része. Játszhatunk három vagy négy védővel, tudunk többféleképpen játszani. De majd meglátjuk, hogy holnap hogyan állunk fel. Nem ez lenne az első alkalom, hogy három belső védővel futballozunk."

Casemiro: "Meg fogjátok látni, hogy hogyan állunk fel. Casemiro nem lesz velünk, de vannak mások, akik jól fognak teljesíteni. Nem aggódom ezek miatt a dolgok miatt. Ilyesmi mindig elő fog fordulni, mivel sérülések, eltiltások mindig vannak, és egyéb dolgok is előfordulnak. Látnunk kell, hogy vannak más játékosok is, velük fogunk nagyszerű teljesítményt nyújtani."

Asensio: "Tudjuk, hogy milyen típusú játékos. Edz, a munkájára koncentrál. Mindig többet várunk tőle, és a többiektől is, tudjuk, hogy milyen minőséget képvisel, de úgy látom itt mindenkinek megvan a véleménye. Marco mögött állunk, ahogy a többiek mögött is, és tudom, hogy hozzáad valamit a csapathoz, amikor játszik. Mindig azt fogjuk kérni tőle, hogy szerezzen több gólt, és ez el is fog jönni idővel."

Nem szokott panaszkodni: "Nagyon szerencsés vagyok, hogy itt lehetek. Ha nem is panaszkodom, az nem jelent semmit. Időről időre azért szoktam, de ilyen vagyok. Nem fogok mást mutatni, mint ami vagyok, ez nem működik. Olyan vagyok, amilyen, holnap pedig nem fogok kiabálni vagy hasonlók, mert az nem én vagyok. Szerencsés vagyok, hogy itt lehetek."

Valverde: "Most már jobban van. A legfontosabb, hogy jó formában legyen és most jó formában is van. Felépült, a csapattal akar lenni, hogy kivegye a részét, ahogy korábban is. Tudjuk, hogy mit adhat a csapatunknak, holnap készen fog állni."

Sok sérülés: "Nem gondolom, hogy lenne probléma. Nagyon komoly szakembereink vannak, akik közelről követik nyomon a játékosok állapotát, de vannak dolgok, amelyekre nincs magyarázat. Meglátjuk, hogy mi lesz a sérültjeinkkel, de ezek a dolgok előfordulnak a futballban. Nem tudjuk, hogy az előszezon hiánya, a sok meccs, esetleg valamilyen pszichés dolog az ok, sok minden befolyásolja ezeket a dolgokat. Vannak itt kiváló szakemberek a játékosok mellett, akik megpróbálják elősegíteni a visszatérésüket. Sokszor mondjátok, hogy rengeteg a sérültünk, de mostanra ez a szám lecsökkent, és reméljük, hogy hamarosan mindenkit visszakapunk."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK