Benzema: Ez egy igazi csapatmunka volt

Az Elche elleni, 2-1-es győzelem után Rodrygo és a duplázó Benzema is nyilatkozott.

Benzema

A mérkőzés
"Ez egy igazi csapatmunka eredménye. Nehéz meccs volt, mert az Elche jól megszerveztre a védekezését. Amikor egy csapat ennyire mélyen védekezik, az nagyon megnehezíti a dolgunkat, de végig bátran játszottunk, nyomtunk és végül meg is szereztük a három pontot. Ahogy a mester is mondta a mérkőzés előtt, muszáj volt nyernünk, hogy jól felkészüljünk a Bajnokok Ligája mérkőzésre."

"Minden egyes mérkőzésen, amikor kimegyünk a pályára tudjuk, hogy sokkal többet kell tennünk azért, hogy versenyben maradjunk a bajnoki címért. De ahogy már korábban is mondtam, jó volt az ellenfél és nagyon visszahúzódtak a kapujuk elé. Az első félidő furcsa volt, mert nagyon keveset mozogtunk, mi is mélyebben védekeztünk, de aztán a második félidőben váltottunk és megszereztük a győzelmet. Minden héten más csapatok és játékosok ellen lépünk pályára, alkalmazkodnunk kell, nem számít, hogy három vagy négy védővel játszunk. A cserék nagyon fontosak, bárki is áll be, képes megváltoztatni a mérkőzést, ma is ezt láthattuk."

Duplázás
"Nagyon büszke vagyok a teljesítményemre, mert sikerült győzelemhez segítenem a csapatot. Türelmesnek kell maradnod, mert mindig jönni fog a lehetőség. Szép gól volt az első, és fontos is, hiszen visszajöttünk a meccsbe. A második talán mégszebb volt, főleg, mert a győzelmet jelentette. Mindennél boldogabb vagyok."

Rodrygo

A mérkőzés
"Nagyon keményen meg kellett dolgoznunk a győzelemért, de megvan a három pont és most csak ez számít. Nehéz meccs volt, de a végsőkig harcoltunk, mert a Real Madridnak mindig ezt kell tennie. Az ellenfél nagyon mélyen, és nagyon jól védekezett, aztán a góljuk még inkább megnehezítette a dolgunkat. Türelmesen játszottunk, és ez volt a kulcs. Sikerült nagyobb intezitásra kapcsolnunk, ahogy Zidane kérte tőlünk. Szerencsére minden jól sült el, és megnyertük a meccset."

Megváltoztattuk a felállás egy kicsit, mert három középhátvéddel kezdtünk. Korábban játszottunk már így, és meccset is nyertünk ezzel a játékrendszerrel. Egy ilyen győzelem nagy önbizalmat tud adni, a végsőkig harcolunk a bajnoki címért. Most pedig már a Bajnokok Ligájára kell koncentrálnunk.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK