Zidane: Mindannyian tudjuk, mit jelent Cristiano a Real Madridnak

Zinédine Zidane megtartotta mérkőzés előtti interjúját a szombati, Elche elleni találkozó előtt. A francia szakember beszélt Ramosról, Hazard-ról és arról is, hogy mire lesz szükség a bajnoki cím megszerzéséhez.

A mérkőzésről
„Mindig a győzelem szellemében lépünk pályára, ez nem is fog változni. Nem gondoljuk úgy, hogy egy kiscsapat ellen játszunk és majd könnyedén nyerünk. Néha nem jön ki a lépés, de ez normális az év során. Ismerjük a helyzetet és ha tovább szeretnénk küzdeni a bajnoki címért, akkor nem veszíthetünk több pontot. Igyekszünk eszerint cselekedni.”

„Nincsenek becsapós meccsek. Tudjuk, hogy a tabella nem mond semmit jelenleg. Az Elche a végén helyezkedik el, de egy jó csapatról beszélünk, volt néhány jó meccsük és most új edzőjük van. Tudjuk, mit tartogat számunkra a találkozó, remek teljesítményt kell nyújtanunk, ha három pontot akarunk szerezni. Arra koncentrálunk, hogy jól teljesítsünk.”

A bajnokság
„12 mérkőzés van még hátra és minden csapat szerezhet még vagy veszíthet pontokat. Egy kicsit lemaradtunk, de a hitünk nem veszett el. Sok pontot veszítettünk, de a végsőkig hinni fogunk és amíg esélyünk van a bajnoki címre, dolgozni fogunk rajta.”

Zidane

Valverde
„Ismerjük Valverdét játékosként, a tempót és a sebességet, amit a csapatnak ad, és természetesen továbbra is számítunk rá. Meglátjuk, hogyan kezeljük őt.”

Varane
„Mindig dicséri a klubot és remekül érzi itt magát. Csak a Real Madridnál tudom őt elképzelni.”

Kevés gólt szerez a csapat?
„Mindig ugyanarról van szó. Azzal dolgozunk, amink van, hétről-hétre a támadójátékunkon dolgozunk. Igyekszünk javítani az egyéni statisztikákon is, minden játékos ezt szeretné.”

Ramos és Hazard visszatérése
„Nagyon örülünk, hogy visszatértek. Múlt héten hárman csatlakoztak hozzánk, most pedig ketten. A tervünk az, hogy kapjanak néhány percet, de ennél többet nem fogok mondani.”

„Sergio Ramos egy különleges játékos. A vágya egyértelmű, továbbra is játszani akar. 40 éves koráig is játszhat még természetesen, ha jól érzi magát, ahogy teszi azt most is. Az a jó, hogy ő úgy érzi, képes még ezen a szinten teljesíteni, de évente áttekintjük majd a helyzetét. A játékos dönt arról, hogy mikor fejezi be pályafutását. Ennek nincs korhatára.”

Ramos hosszabbítása
„Nem tudom, mi fog történni a szerződéshosszabbítással. Edzőként szeretném, hogy velünk maradjon, mert fontos tagja a csapatnak. Szeretném, hogy itt maradjon és játsszon.”

Hazard méltatása
„Úgy tűnik, fizikailag rendben van és ez a fontos. Túlvan minden sérülésén és problémáján. Karrierje során nem hagyott ki sokat sérülések miatt, de itt sok apróbbat összeszedett. A hosszútávú szerződést írt alá, van ideje, és biztos vagyok benne, hogy jól teljesít majd akkor, amikor formában lesz. Nehéz szituáció az, amikor megsérül egy játékos.”

Asensio
„Már egy ideje napi szinten ki tudja venni a részét a munkából, a sérülése már nem hátráltatja. Folyamatosan jól teljesít, de mindig többet kérünk tőle, mert tudjuk, hogy milyen kiváló játékos. Többet várunk tőle, jól dolgozik, és örülünk, hogy itt van velünk.”

Vinícius fejlődése
„Számomra úgy tűnik, hogy jól halad a fejlődése, látva azt, hogy milyen fiatal, és még van hova fejlődnie. Mindig jobb akar lenni, jól dolgozik az edzéseken. Itt, a Real Madridnál minden játékostól egyre többet kérünk. Biztos vagyok benne, hogy a pályán még többet adhat majd nekünk.”

Cristiano visszatérése:
“Tudjátok, hogy mit jelent Cristiano a Real Madrid számára, és hogy mennyire szeretjük őt mindannyian. Történelmet írt itt, csodálatos volt. Ő most a Juventus játékosa, remekül teljesít ott. Sok dolgot lehet hallani, de ő a Juventus játékosa, ezt pedig tiszteletben kell tartanom.”

Camavinga:
“Nem a mi játékosunk, nem mondhatok túl sokat róla. Jó futballista, fiatal, nagy jövő előtt áll.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK