Ramos: Ha egyszer eljön az ideje, akkor felemelt fejjel, és nem a hátsó ajtón szeretnék távozni

A Real Madrid kapitánya a népszerű spanyol streamer, Ibai Llanos vendége volt. A könnyed és szórakoztató interjú alatt számos témát érintettek. Beszéltek például Cristiano távozásáról, Mbappéről és Hålandról, Ramos csatárhajlamairól, a fizikai állapotáról, valamint a jövőjéről is.

Mbappé vagy Håland?
"Mindkettő. De ha választanom kell, akkor Håland, mert a mostani pénzügyi helyzetben őt könnyebb megszerezni. Ezzel nem azt mondom, hogy Mbappé nem jó, de Håland nagyszerű 9-ese lenne a Real Madridnak. Nem lenne rossz leigazolni őt, olyan minőséget hozna, ami jelenleg hiányzik a csapatból."

Az elejtett kupa
"Miért törtem össze a Király-kupa trófeát? Túlságosan izgatott voltam, a kupa meg nagyon nehéz volt. Aztán a busz hirtelen fékezett, és a történet többi részét már mindeki tudja."

A legfontosabb edző
"Karrierem szempontjából a legnagyobb hatással Joaquín Caparros volt rám, aki a Sevillánál edzett engem. Ő volt az első, aki megadta számomra a lehetőséget a bizonyításra, még a nagy nyomás ellenére is mindig bízott a fiatalokban. Arra is megtalálta a megoldást, hogyan lehetünk egyszerre a pályán Alvessel. Mindig is nagyon hálás leszek neki. Később aztán Luis Aragones, Carlo Ancelotti és Zinédine Zidane is fontos edzőivé váltak karrieremnek."

A kedvenc védőtárs
"Úgy gondolom, hogy Pique és Pepe volt eddig a legjobb párom a védelem közepén. Velük értem el a legszebb eredményeket és sikereket. Piquével még csak beszélnünk sem kell, elég ha egymásra nézünk, és pontosan tudjuk, mit akar a másik csinálni. Emellett nagyon szeretek Rapha Varane-nal is együtt játszani. Szerintem nagyon jó párost alkotunk, és nagyon jól tudunk együtt játszani."

Cristiano távozás
"Nem lepett meg Cristiano távozása, mivel a kijevi döntő előtt már tudtam róla. Nem hittem el, hogy el fogja hagyni a Real Madridot. Sokáig reménykedtem, hogy meggondolja magát, de minden joga megvolt ahhoz, hogy így döntsön. Cristiano és a Real Madrid is sokat veszített akkor, itt semelyik fél nem mondhatja győztesnek magát. Én nem hagytam volna, hogy távozzon, mert a világ egyik legjobbja, és az ilyen játékosokkal lehet trófeákat nyerni."

Barcelona, El Clásico, Mourinho

"Nagyon kemények voltak a meccsek a Barcelona ellen Mourinho idejében. Ő egy olyan edző, aki nem értette, miért ölelgetjük az ellenfelet egy 2-0-ás vereség után. Akkoriban kötöttünk egy egyezséget velük, hogy kerüljük az agressziót, és igyekszünk együttélni ezzel. Szerencsére volt egy másfajta mentalitásunk is, így a válogatottban már egymást segítve tudtunk együtt játszani Spanyolország sikeréért. Igazi megtiszteltetés pályára lépni az El Clásicókon, annak a kemény munkának az eredménye ez, amit korábban beletettél az edzéseken, vagy gyerekként. A Barcelona legyőzése sokkal többet jelent a három pont megszerzésénél."

"Nagyon szomorú voltam, amiért a Sevilla búcsúzott a Bajnokok Ligájától. Ezt már nem mondhatom el a Barcelonáról, mert nem tagadom, izgatott voltam, amiért kiestek a BL-ből. Meg a PSG-ben véd Keylor is, aki jó barátom. Nem szeretek kárörvendő lenni, mert aztán lehet jövőhéten velünk is megtörténik valami hasonló. Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de a Real Madrid még életben van a Bajnokok Ligájában."

 

Messi a Real Madridban?
"Persze, jöjjön csak. Gond nélkül elfogadnám. Sőt, meg is hívnám a házamba az első hetekben, hogy segítsek neki a beilleszkedésben."

Barcelona
"Soha nem játszanék a Barcelonában. Évi 50 vagy 70 millió euróért cserébe sem. Vannak dolgok, amiket nem lehet pénzért megvenni. Teljességgel lehetetlen."

Az idény hátralévő része
"Ahogy eddig is, úgy most is a végsőkig fogunk harcolni a bajnoki címért. Az igaz, hogy az Atlético Madrid nagyon jól teljesít, és kevés mérkőzést veszítettek el, de ez minket nem gátol meg abban, hogy az utolsó fordulóig küzdjünk."

A sportoló és az ember
"Az emberek nem ismerik a pályán kívüli Sergio Ramost. Csak arra a 90 percre koncentrálnak, és nem veszik észre, nem foglalkoznak az emberi oldalammal. Csak a sportoló Sergio Ramos érdekli őket. A dokumentumfilmemben megismerhetnek közelebbről is."

A vírushelyzet
"Nagyon nehéz volt a tavalyi év, és ilyenkor nem a futball a legfontosabb dolog. Egy nagy ölelést küldök mindenkinek, akik ebben a nehéz helyzetben is erőn felül teljesítve segítik az embereket. Nagyon furcsa volt, mikor félbeszakadt a bajnokság. Mi is emberek vagyunk, vannak érzéseink, nagyon nem volt egyszerű. Kihasználtam a lehetőséget, és minden időmet a családommal töltöttem, illetve edzettem, hogy jó formában térhessek vissza."

Az Atlético elleni büntető
"Nem igazán jövök ki jól Hernández Hernándezzel. De úgy gondolom, hogyha a VAR jelez, akkor ott történt valami. Szóval igen, szerintem az büntetőt ért volna. De nem jó dolog kritizálni a bírók dőntéseit, ők is ugyanazt a tisztelet érdemlik, mint mi játékosok. Egyébként én már a kezdetektől fogva kedvelem a VAR-t."

Öltözői hangulat
"Az öltözőben mindig is a brazilokkal jöttem ki legjobban. Remek emlékeim vannak Ronaldóval, Roberto Carlosszal. Úgy bántak velem, mintha a fiuk lennék. Egyébként nagyon jól kijövök az új igazolásokkal is, ez azért érdekes, mert régebben teljesen más volt a megszokott. Az idősebb játékosok tiszteletet vártak el a fiataloktól, de manapság mindig segítjük egymást."

Ibrahimović
"Minden elismerést megérdemel Zlatan, egy igazi "gyilkos" és egy remek példakép a többi játékosnak, hiszen ennyi idősen is újra visszatér a válogatottba. A futball egyik becsületreméltó alakja."

Kirobbanó forma
"Az emberek nem igazán tisztelik manapság az idősebb játékosokat, mint Cristiano, Messi, Modrić, vagy modhatnám magamat is. A korunkról beszélnek, miközben például én sokkal erősebbnek és gyorsabbnak érzem magam, mint korábban. Évek óta keményen edzek, nagyon odafigyelek a testemre, az étkezésre és sokat meditálok is. Lassan 35 éves leszek, de úgy érzem magam, mint 10 évvel ezelőtt egy 28 éves. Úgy gondolom, hogy a jövőben még inkább ki fog tolódni a profi játékosok életkora, mert odafigyelnek magukra. Ha egyszer abbahagyom a focit, annak nem fizikális, hanem mentális okai lesznek. Manapság a futballisták gond nélkül képesek sokkal több mérkőzést játszani, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Az a tervem, hogy ott leszek a 2026-os mexikói világbajnokságon, így én lennék a történelem első játékosa, aki hat különböző vb-n is pályára lépett."

Visszatérés
"Szeretnék pályára lépni az Atalanta ellen, sőt, remélem, hogy már az Elche ellen is kapok néhány percet. Már két napja a csapattal edzem, jól érzem magam, meglátjuk még, mi történik. Az Atalantának nincs veszítenivalója, ezért nagyon résen kell lennünk."

Szerződéshosszabbítás
"A média generálja a feszültséget a jövőmmel kapcsolatban, de csak annyi mondhatok, hogy nincs semmi újdonság. Egy nagyon optimista ember vagyok, dolgozunk az ügyön, de jelenleg nincs semmi, amit elmondhatnék a szerződéshosszabbításomról. Nem tudok semmi újat mondani a jövőmről. Ha lesz bármi újdonság, akkor mindenki meg fogja tudni. Most csak a játékra gondolok, nagyon boldog vagyok, hogy végre visszatérhetek a pályára."

Fiatalság és változás
"Amikor fiatalabb vagy, akkor sokkal impulzívabban reagálsz, nem gondolkodsz, hanem minden döntést megkérdőjelezel. Aztán ebből nagyon sokat lehet tanulni. Korábban nem fogtam kezet az ellenfelekkel, ha valami történt a pályán, és gyakran keltettem feszültséget, de aztán eldöntöttem, hogy változtatok ezen, mert az emberek arra emlékeznek majd, amit a pályán tettem."

Védőből csatár
"Régebben csatár szerettem volna lenni. Annak idején Ancelottival meg is beszéltük, hogy kipróbálna ott, de aztán távozott Madridból. Ettől függetlenül szeretek előre menni. Amikor a 80. perc környékén hátrányban vagyunk, mindig kinézek Zidane-ra, és engedélyt kérek arra, hogy felmenjek az ellenfél kapuja elé. Szeretek támadni, az edzéseken Modrić rám is szokott szólni azzal a vicces akcentusával, hogy kibírhatatlan vagyok, hagyjam, hogy a támadók végezhessék a munkájukat. Luka olyan, mintha a testvérem lenne, nagyon jó a kapcsolatunk."

Távozás Sevillából
"A dokumentumfilmben szó lesz arról, hogy mi is történt pontosan. Megértem, hogy az emberek dühösek lettek rám, mert nem tudtak róla, hogy távozni fogok. Akkoriban nem álltam ki és mondtam el a történetet, hanem elkövettem azt a hibát, hogy hagytam, mások meséljék el helyettem."

Szabadidő
"Ebből nincs olyan sok nekem, de igyekszem a családommal, vagy a futballal kapcsolatos dolgokkal tölteni. Néha hiányzik, hogy mással is foglalkozzak, de megvannak a prioritások. Apaként a szeretet legmagasabb fokát érezheted, a gyerekeiddel való kapocs a legcsodálatosabb dolog az életben."

Távozás Madridból
"Ha egyszer eljön ennek az ideje, akkor tiszta lelkiismerettel, felemelt fejjel, nem a hátsó kijáraton szeretnék majd távozni Madridból. Nem tudom, hogy ez holnap, holnapután vagy öt év múlva fog megtörténni, de meg szeretném kapni azt az elismerést, amit megérdemlek, amire rászolgáltam az elmúlt évek alatt. Remélem, ez csak jóval később fog bekövetkezni, igazi, ez nem kizárólag rajtam múlik."

A fiatal játékosok
"Ahogyan Santiago Bernabéu is mondta, nincsenek fiatal és öreg játékosok csak jók és rosszak."

A legfurcsább csapattárs
"Ez a cím egyértelműen Faubertnek jár."

A legnehezebb pillanat
"A legnehezebb az az Ajax elleni kiesés volt két évvel ezelőtt. Nagyon bosszantott, hogy nem lehetek ott a pályán, és nem segíthetem a csapatot."

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK