Simeone: Ez a meccs is csak három pontot ér

Diego Simeone, az Atlético Madrid edzője is elmondta gondolatait az újságíróknak a mai derbi előtt.

Ez a derbi többet ér, mint három pont?
Úgy látszik, hogy egy nagyszerű bajnoki hajrá elé nézünk, ahol mindegyik nagy csapat próbálja a legjobb helyet elérni. Ez most egy elől álló csapatok közötti párharc lesz, akik hasonló helyzetben vannak, de akkor is csak három pont a tét. Még sok meccset kell majd lejátszani, megpróbáljuk majd úgy alakítani a játékunkat, hogy a lehető legtöbbet tudjunk ártani nekik.

Mit ad hozzá João és Correa Suárez játékához?
Próbáltuk mindkét opciót, de a meccs előtt dől el, hogy milyen felállás választunk. João és Ángel más típusú játékosok. Ángel némileg több dinamikát ad a játékunknak, João pedig egy kivételes tehetség, aki képes a semmiből valami váratlant húzni, a kapu előtt pedig jók a mutatói. Egészséges küzdelem zajlik a helyekért. Mindketten játszani fognak. Az egyikük kezd, a másiknak pedig vélhetően várnia kell, de mindenkinek meglesz a lehetősége.

Mit gondol arról, hogy Suárez mélyebben játsszon?
Attól függ, hogy melyik meccsről beszélünk. A Sevilla ellen mélyen játszottunk, ahol remekül teljesített, meg is nyertük a meccset. A Real Sociedad ellen kiválóan játszott, szintén nyertünk. A Chelsea ellen, amire valószínűleg a kérdéseddel utalsz, nem tudtunk nyerni egy olyan találkozón, amelyen sok minden nem történt. Nem csak Suáreztől függ a győzelem, az is fontos, hogy mit kezdesz a labdával, ha nálad van. Egy dolog, hogy mélyen kezdesz, de az ellenfél térfelén is meg kell tartanod a labdát, ahogy azt a Sevilla és a Real Sociedad ellen is tettük.

Simeone

Gondolkodott azon, hogy miként tudják semlegesíteni a Madrid középpályáját?
Általában ugyanazt alkalmazzuk az ellenfeleink ellen, megpróbáljuk megtalálni az egyensúlyt abban, hogy kioltsuk az ellenfél erősségeit, mi pedig a lehető legtöbbet kihozzuk a sajátjainkból. A mostani meccs sem lesz kivétel.

Kinek van több vesztenivalója?
Mi csak magunkra gondolunk, nem tudjuk, hogy ők mire gondolnak. Sok forog kockán nekünk, de ugyanez lesz majd szerdán is, de ugyanez volt a Villarreal ellen is. Amióta az Atléticónál dolgozom, minden meccsünk fontos. Hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy visszataláljunk a győztes útra? Éberebbnek kell lennünk, kiegyensúlyozottan kell játszanunk, és nagyszerű mérkőzést kell hoznunk.

Hogy van Trippier a hosszú kihagyása után?
Végig edzett, már alig várja, hogy visszatérhessen. El lehet képzelni, mit érez egy játékos, aki nem jászhat, de minden nap edz. Ilyen a foci. Velünk dolgozott. Játszani akar, fontos játékos számunkra. Minősége, pontossága, jó döntéshozási képessége mindig sokat segít nekünk abban, hogy megtartsuk a labdát támadásban. Lehetővé teszi, hogy mélyről indulva játszunk meg labdákat a tizenhatoson belülre, de a rövidpasszos játékban is hasznos.

Hogy van João Félix?
Szerintem João remekül van, ahogy a keret és a csapat többi tagja is. A csapat kivételes pillanatot él át, jól játszik a nagy meccseken, most pedig 18 mezőnyjátékos és a kapusok állnak a rendelkezésünkre. Lesznek, akik kezdenek, de mindenki szerepet kap.

Gondolt arra, hogy változtat a formáción a középpálya irányítása érdekében, vagy megmarad a három középső védős felállásnál?
Tanulmányoztuk a lehetőségeket edzéseken. Meglátjuk, hogy mi lesz a végleges döntés, és hogy miként alakulnak majd a dolgok a pályán.

Egy esetleges győzelem elegendő előnyt jelentene a Real Madriddal szemben?
Amikor ránézek a számokra, látom, hogy a Betis 10 mérkőzéssel ezelőtt kiszállt az Európa-liga-indulást érő helyekért folytatott harcból, ám most újra küzdelemben vannak. 10 meccsel ezelőtt hatalmas különbség volt a Real Madrid és a Barcelona között, most láthatjuk, hogy hogyan állnak. Nem kell aggódni, egyik csapat sem játszik rosszul, minden meccs nehéz, nekünk csak azon az úton kell maradnunk, ahol vagyunk.

Saúl jól játszott az előző derbin…
Saúl mindig nagyon fontos számunkra. Hosszú évek óta itt van már velünk, tudja, hogy mit akar, és azt is, hogy szükségünk van rá. Jól reagált az elmúlt néhány meccsen, játszott a széleken, vagy a pálya közepén, szükségünk van rá. Hogy mennyi percet kap majd? Amennyit a mérkőzés megkövetel.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK