Jó és rossz hírek a madridi derbi előtt

Zinédine Zidane egyáltalán nem volt frusztrált a Real Sociedad elleni döntetlent követően, hiszen a negatívumok mellett több pozitívumot is észre lehetett venni a mérkőzés során.

A hétvégi madridi derbi előtt a Real Madrid a harmadik helyre csúszott vissza a bajnokságban, öt ponttal lemaradva az Atlético mögött, holtversenyben a Barcelonával. Lássuk, miért lehet Zidane optimista, avagy pesszimista a vasárnapi, sorsdöntő mérkőzés előtt.

Jó hírek: a Nacho-Varane kettős, hozzáállás, Valverde és Rodrygo visszatérése

Sergio Ramos távollétében kulcsfontosságú volt, hogy a helyén szereplő Nacho megtalálja az összhangot Raphaël Varane-nal. A spanyol hátvéd a Real Sociedad elleni találkozón leradírozta a jó formában lévő Alexander Isakot a pályáról, és nem lenne meglepő az sem, ha Luis Enrique behívná őt a soron következő válogatott mérkőzésekre. Francia kollégája is tett egy lépést előre, a Real Madrid védelmének vezérévé vált, irányításával a csapat mindössze két gólt kapott az elmúlt hat mérkőzésen.

Zidane amiatt is boldog lehet, hogy Valverde és Rodrygo hosszú idő után felépült sérüléséből, így mindketten szerepelhetnek a hétvégi rangadón. Amint felveszik a tempót, nagy eséllyel a kezdőcsapat tagjaivá válhatnak és segítgetik Zidane-t a rotációban. A francia szakember tudja, hogy a játékosok elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen, a legutóbbi döntetlen sem törheti meg lelkesedésük.

Raphael Varane

„Sajnálom a srácokat, mert mindent beleadtak és megérdemelték volna a győzelmet” – nyilatkozta a Sociedad elleni mérkőzést követően. „Nagyszerű meccset játszottak.”

Végül, de nem utolsósorban Toni Kroos is kimagaslóan szerepelt hétfő este, a német középpályás állandó veszélyt jelentett rögzített játékhelyzeteknél.

Rossz hírek: Nehézségek hazai pályán, hiányoznak a gólok, Casemiro a mindenes

Ha a Real Madrid idén nem gyűjti be a bajnoki címet, azt nagyban köszönhetik majd annak, hogy 11 pontot hullajtottak el eddig a Di Stéfanóban, míg a 2019-2020-as idényben minden bajnokit megnyertek átmeneti otthonukban. A királyi gárda eddig három vereséget szenvedett és egy alkalommal játszott döntetlent hazai környezetben, de meg kell jegyezni, hogy idegenben pontosan ugyanennyi pontot veszítettek. „Úgy érzem, két pontot veszítettünk, mert hazai pályán játszottunk” – mondta Zidane a hétfői találkozó után.

Casemiro

Az egyik legnagyobb problémát a befejezések jelentik, különösen azóta, hogy Karim Benzema sérülés miatt partvonalon kívülre került. A blancók legutóbbi három mérkőzésükön három gólt szereztek, hétfő este pedig öt tiszta helyzetet sikerült elhibázniuk.

A kapu előtt (is) Casemiro jelentette a megoldást, aki az utóbbi mérkőzéseken minden pozícióban feltűnt már. A brazil középpályás azonban eltiltás miatt nem szerepelhet a BL-nyolcaddöntő visszavágóján az Atalanta ellen, így Zidane-nak új megoldást kell kidolgoznia a meglepetések elkerülése végett.

Eközben Marco Asensio sem talált még rá rég elvesztett önmagára, a spanyol játékost le is cserélte Zidane a Sociedad ellen, miután egészen gyenge teljesítményt nyújtott a támadóharmadban.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…