Courtois: Egy cunamit éltem túl a Real Madridnál

A Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois nemrégiben arról beszélt egy interjúban, hogyan küzdött meg a média kritikáival és a Spanyolországban kapott bánásmóddal, melyet cunamiként jellemzett.

A 28 esztendős hálóőr rengeteg kritikát kapott, miután megérkezett a spanyol fővárosba, mostanra azonban a királyi gárda egyik alapemberévé vált, folyamatosan stabil teljesítményt nyújtva. „Ha megnézzük, hova jutottam el azóta, hogy megérkeztem a Real Madridhoz… Egy cunamit éltem itt túl” – nyilatkozta nemrég a belga HLN magazinnak.

„2020-ban megnyertem a Szuperkupát, miután a büntetőrúgásoknál sorsdöntő védést mutattam be. A meccs után ezt olvastam a különböző elemzőktől: ’Courtois kevésbé érdemli meg a Belga Év Játékosa trófeát, mint [Romelu] Lukaku, mert a támadó mindig szerepelt a nemzeti csapatban, míg Courtois néhányszor távolmaradt…’ Nem mentem el Dániába [a belga válogatottal] szeptemberben, mert épp akkor ért véget a nyári szünetem és úgy gondoltam, jobban fel kell még készülnöm.”

A Real Madrid hálóőre arról is beszélt, hogy mennyivel többre becsülték teljesítményét akkor, amikor még az Atlético Madrid kapuját őrizte, míg a királyi gárdánál nyújtott performansza fölött elsiklik a közvélemény.

Thibaut Cpurtois

„Három fantasztikus évet töltöttem az Atléticónál, és Belgiumból rengeteg dicséretet kaptam” – mondta. „Az év sportemberének választottak és úgy véltem, ez remek. Ma úgy érzem, hogy minden, amit teszek, normálissá vált. A Valladolid elleni teljesítményem mintha nem is létezett volna, legalábbis nekem így tűnt. Úgy tűnik, nem éri meg folyamatosan magas szinten teljesíteni a világ legnagyobb klubjánál.”

Az interjú során a nyáron megrendezésre kerülő Európa-bajnokság is szóba került, Courtois biztos abban, hogy a belga válogatott jól teljesít majd.

„Ha a legjobb formában lévő Eden [Hazard], Kevin [De Bruyne] és Romelu [Lukaku] is rendelkezésünkre áll, akkor esélyesek leszünk a győzelemre is” – mondta. „Nem hinném, hogy most rosszabb csapatunk lenne, mint a két évvel ezelőtti világbajnokságon. Néhányan visszavonulnak majd, néhányan elmennek, de érkeznek mások, akik tapasztalatot szereznek és beilleszkednek a csapatba.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK