Beharangozó: Atlético Madrid – Real Madrid: Sorsdöntő meccs a Wandában

Zidane csapata a listavezető otthonába utazik, ahol megpróbálja csökkenteni a hátrányát.

Ismét elérkezett a madridi derbi napja. Ezt a meccset a világ minden táján nagy érdeklődéssel várják. Az Atlético és a Real Madrid 16:15-kor feszül egymásnak a Wanda Metropoliatanóban, annak érdekében, hogy a bajnoki címért folytatott harcban nagyon fontos pontokat szerezzenek. Zidane csapata az ötpontos hátrány csökkentésének érdekében mindent meg fog tenni, ehhez azonban a blancóknak javítaniuk kell kapu előtti teljesítményükön.

Bár a bajnokság 26. fordulójában megrendezésre kerülő derbi után még több mint két hónap lesz hátra a bajnokságból, nagyon nem mindegy, hogy itt milyen eredmény születik. A legutóbbi nyolc idényt figyelembe véve ez lesz a két csapat közötti 30. összecsapás, ami azt jelenti, hogy a Real Madrid a legtöbbször az Atléticóval találkozott a 2013/2014-es idény óta. Ezeket a meccseket a BL-ben, a Király-kupában, a Spanyol Szuperkupán és az UEFA-szuperkupán rendezték meg úgy, hogy a legutóbbi hat alkalommal a Real Madrid nem kapott ki.

„Mindenki egy nagyszerű meccset akar látni, mi pedig készen állunk az Atléticóra” – mondta Zidane a találkozó előtt. A blancók úgy érkeznek a Wandába, hogy legutóbbi nyolc idegenbeli bajnoki mérkőzésükön nem találtak legyőzőre. Zidane 20 embert nevezett az összecsapásra, a keretbe visszatért Karim Benzema, azonban sérülés miatt kiesett Mariano Díaz.

Veretlenül a Metropolitanóban
Ez lesz a Real Madrid negyedik látogatása a Wanda Metropolitano Stadionban, ahol a blancók eddig még nem ízlelhették meg a vereséget. De az, hogy továbbra is életben tartsák ezt a rekordot, nem lesz könnyű. Az Atlético Madrid a 9. forduló óta a tabella élén van, mindössze egyetlen alkalommal kaptak ki hazai pályán, a Levante ellen. Luis Suárez a liga egyik legtöbb gólt szerző játékosa, jelenleg 16 találatnál jár.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…