Zidane: Tudjuk, hogy a védekezésünk az erősségünk

A francia szakember az Atlético Madrid elleni derbi előtt.

A derbi
„A derbi mindig különleges mérkőzés. Tisztában vagyunk ezzel, ahogy a szurkolóink is. Készen állunk. Jó hét van mögöttünk, nagyon várjuk a meccset. Nincsenek favoritok. Egyszerűen mindenki egy nagyszerű futballmeccset szeretne látni holnap.”

„Ez egy derbi, amelyen különleges érzés játszani, én is megtapasztalhattam ezt korábban. Három pont a tét, és olyan lesz a meccs, mint egy döntő, de ez igazából minden meccsünkről elmondható. Mindig nyernünk kell, és függetlenül attól, hogy mi történik, még mindig versenyben leszünk a bajnoki címért. Teljes mértékben arra koncentrálunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, ennél többet nem is tehetünk, de ez a legfontosabb.”

Korábbi meccsek
„Ez most egy teljesen más mérkőzés lesz, a statisztikák nem számítanak. Úgy kell pályára lépnünk, hogy hinnünk kell abban, hogy jó teljesítményt fogunk nyújtani, és meg fogjuk szerezni a három pontot. Ami a múltban történt, az semmilyen szinten nem fog segíteni nekünk. Jó teljesítményt kell nyújtanunk, mivel egy nagyon erős ellenfél ellen lépünk pályára, akik ráadásul vezetik a tabellát. Erősen kell kezdenünk, és az egész mérkőzésen jól kell teljesítenünk.”

Zidane

Védelem
„Nehéz megtartani a védekezésben a szilárdságot, ha ilyen sok játékos esik ki. Mindenesetre jól védekezünk, és tudjuk, hogy ez is az erősségünk. Fontos, hogy mindannyian védekezzünk, az elmúlt időszakban pedig pontosan ezt is tesszük. Így kell folytatnunk tovább, a pálya másik felén pedig helyzeteket kell kidolgoznunk. A legfontosabb, hogy erős a védelmünk.”

Benzema
„Velünk lesz. Tudjuk, hogy micsoda játékosról van szó, és nem csak a góljai miatt. Ő egy nagyon fontos játékos számunkra, és egy csatárként nagyon fontos részét képezi a rendszerünknek, különösen akkor, ha nálunk van a labda. Meglátjuk, hogy holnap milyen állapotban lesz. Nem szeretnék kockázatot vállalni vele, és ha bármilyen kétség felmerül, akkor nem fog játszani, hiszen rosszabb esetben akár még súlyosabb sérülést szenvedhet, amely miatt hosszabb időre is kidőlhet. Azok fognak játszani, akik 100%-osak lesznek.”

„Amióta több mint 10 évvel ezelőtt csatlakozott a klubhoz, rengeteget javult, kulcsfontosságú játékossá és a szurkolók számára különleges játékossá vált, ráadásul nem is csak a Real Madrid szurkolók számára. Ő egy olyan játékos, akit mindenki csodál, és a legjobb az, ha a te csapatodban van. A társai örülnek, hogy visszatért. Különleges dolgokat csinál a pályán, és örömet okoz azoknak, akik élvezik a futballt.”

Courtois
„Sok jó kapus van a világon, de nálunk itt van Courtois, aki a világ egyik legjobbja. Rengeteget javult, amióta itt játszik, és nagyon fontos játékos. Ezt mostanában is megmutatja, örülünk, hogy velünk van.”

A CKM középpályás-trió
„Mindhárom játékos régóta a Real Madrid csapatában futballozik. Beírják a nevüket ennek a nagyszerű klubnak a történelemkönyvébe. Kétségtelen, hogy jó dolog a Real Madrid kapcsán, hogy a legjobb játékosokat mindig magához vonzza. Rengeteg címet nyertek együtt, ez pedig mindennél többet mond.”

Del Bosque rekordja
„Tőle a nyugodtságát tanultam. Hatalmas tudással rendelkezett, ismerte a labdarúgás csínját-bínját. Mindig szerény volt, és hihetetlen nyugalmat árasztott a csapat felé. 29 évesen csatlakoztam a klubhoz, és ennek ellenére is rengeteget tanultam tőle, ahogy a többi edzőtől is, akiknek a kezei alatt játszottam. Mindenki megpróbál mindent megtenni ezért a klubért. Ezt akkor is érzed, amikor távozol innen, hiszen a klub rendkívül hálás azoknak, akik itt dolgoztak.”

Vini és Asensio
„Nagyon szeretnénk több gólt lőni. Ehhez fontos, hogy legyenek helyzeteink, mostanában pedig van bőven. Mindenki javulni akar. Emlékszem, hogy én sem lőttem túl sok gólt, de a célom mindig a gólszerzés volt. Vannak játékosok, akikben megvan a minőség ahhoz, hogy javítsanak a statisztikájukon, különösen a gólszerzés tekintetében.”

Hazard
„Nincs visszaesés, és azt akarjuk, hogy 100%-os legyen, amikor visszatér. Lassan haladunk, anélkül, hogy bármit is siettetnénk. Tudjuk, hogy milyen fontos játékosról van szó, ő is a csapat tagja. Az alapján fogunk eljárni, ahogy érzi magát, és biztosítani szeretnénk, hogy amikor visszatér, erősnek és 100%-osnak érezze magát. Nem fogunk semmilyen kockázatot vállalni a visszatérésével. Jól halad, remélem, hogy a jövő héten már csatlakozhat hozzánk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…