Kroos: Innen szeretnék visszavonulni

Toni Kroos a Real Sociedad elleni mérkőzésen 309. alkalommal lépett pályára a Real Madridban, ezzel pedig ő lett a legtöbb meccsel rendelkező német játékos a klub történetében, megelőzve a 308 meccses Uli Stielikét. Ebből az alkalomból a klub hivatalos oldalának adott interjút.

„Ez nagyon különleges dolog. Ha megnézed, hogy milyen német játékosok játszottak itt, rájössz, hogy nagy nevekről beszélünk: Netzer, Schuster vagy Stielike. Az, hogy megelőztem Stielikét, aki egy klublegenda, boldoggá tesz. Ez egy különleges rekord, én pedig nagyon örülök, hogy eljuthattam idáig. Ahogy mindig mondtam, szeretnék innen visszavonulni, ez az, amit meg fogok próbálni elérni.”

Kroos

Debütálás:
„A debütálásom is különleges volt. Azután csatlakoztam a klubhoz, hogy 2014-ben világbajnok lettem. Az első meccsemen meg is nyertem az első trófeámat, az UEFA-szuperkupát. Ez nem normális. Nagy dolog így kezdeni egy olyan klubnál, mint a Real Madrid. Nagyon örültem, hogy megvan az első címem, és tudtam, hogy minden jól fog alakulni. A klub elnöke elmondta, hogy olyan voltam, mintha nem is az első meccsem lett volna a csapatban. Nagyon jól éreztem magam azon a mérkőzésen.”

Gólpasszok
„Nagyon tetszik, hogy a csapattársaim sokat passzolnak nekem, mivel ez azt is jelenti, hogy bíznak abban, amit csinálok. Ha megvan a csapattársak bizalma, minden könnyebb. Próbálom minden meccsen a legjobbamat nyújtani, és minden passz, ami nem ér el a csapattársamhoz, bosszant. Ebben a tökéletességre törekszem, bár tudom, hogy ilyen nem létezik. Sokat gyakorlom, és az évek során rengeteget dolgoztam ezen.”

A szurkolók elismerése a Tizenkettedik megnyerése után (Toni látványosan köszönte meg a szurkolók támogatását a találkozó végén – a szerk. kieg.)
„Egy BL-döntő mindig különleges, én pedig szerettem volna kifejezni az elégedettségemet és a boldogságomat. Nem gyakran láttok így engem, ez a szurkolóknak szólt, akik mindig segítenek nekünk az ilyen meccseken. Én mindig szeretem megélni a pillanatot. Tudom, hogy történelmet írtunk, és a karrierem végén visszatekintek majd, de most még többet akarok. Ebben az évben is van esélyünk a BL megnyerésére, és erre koncentrálok, de segít, hogy tudom, már alkottunk valami nagyot.”

„Ha csak egy trófeát nyersz, akkor könnyebb kiválasztani a legjobbat. De én az összes közül a kijevi BL-döntőt mondanám, mivel az volt az egyetlen, amelyet az egész családommal együtt ünnepelhettem. Cardiffban csak a kisfiam volt ott, mivel a lányom túl kicsi volt még. Itt mindig felejthetetlen élmény egy trófea megnyerése.”

A cipőpucolós gólöröm Ramosszal
„Imádom azt a képet. Az emberek tudják, hogy Sergióval remekül érezzük egymást a szögleteknél, szabadrúgásoknál. Ez az ünnepléseken is látszik. Tudja, hogy egyedül nem fog menni, szüksége van valakire, aki odateszi neki a labdát. A kép az elismerését tükrözi, hiszen a futballban nem egyedül szerzed a gólokat, nem egyedül nyered a meccseket. Ez mindig a játékosok közötti kapcsolatról szól.”

Kroos

Szögletből a Valencia ellen
„Nagyon jól emlékszem erre. Az ellenfél kapusa kimozdult, a társaihoz beszélt. Meccsenként van 5-6-7 szögletünk, nekem pedig beugrott, hogy ezt ki kell használni, és most valami különlegeset kell tenni. Nem nehéz így kapuba találni, ott és akkor az nehezítette a dolgot, hogy gyorsan és nagy nyomás alatt kellett mindezt megtenni. Különleges volt, egy olimpiai gól.

Stielke üzenete:
„Hello, Toni. Gratulálok neked a Real Madrid mezében lejátszott 309 mérkőzésedhez, és ahhoz, hogy ezzel te lettél a legtöbbször pályára lépő német játékos a klub történetében. A legjobbakat, de legfőképp jó egészséget kívánok neked a jövőre nézve. Remélem, hogy innen fogsz majd visszavonulni. A legjobbakat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK