Benzema: Gyerekként semmim nem volt, de boldog voltam

Karim Benzemával az El País készített interjút, amelyet az ICON című kiadványában jelentetett meg. A lap újságírója pénzről, családról, Cristianóról, a Valbuena-ügyről és további érdekes témákról kérdezte a Real Madrid francia csillagát. Az AS készített kivonatot a beszélgetésből.

A pénz boldogít? „Ezzel szerintem senki nem tudna egyetérteni. A pénz nagyon sok dologban segít, de nincs szükséged milliókra ahhoz, hogy boldog lehess. Amikor gyerek voltam, szó szerint semmim nem volt. De boldog voltam. Boldogan el tudtam tölteni egy egész napot csak azzal, hogy a falnak vagy a garázsajtónak rugdosom a labdát a szüleim házánál. Olyan gyerek voltam, aki a futballnak élt.”

Barátságok: „Csak egy barátom van. Ez is mutatja, hogy számomra a barátság mennyire fontos.”

Édesapa: „Nagyon sokat várt tőlem, de ennek köszönhetően erős mentalitással rendelkezem, erős vagyok, mint az acél. Természetesen hálás vagyok neki ezért. Az ő nevelése miatt vagyok ma az, aki.”

Érkezés a Real Madridba: „Mindössze 21 éves voltam, egyedül jöttem, mivel a családom nem tudott velem tartani. Általában sok időt töltök velük, szóval nehéz volt az első időszak.”

Social media: „Lehetőséget teremt arra, hogy közelebb kerüljek a szurkolóimhoz. És azokkal, akik szeretnek engem, van mit megosztanom a futballon kívül is. Ezért is teszek ki képeket magamról és a gyerekeimről. Édesapa vagyok, csodás gyerekeim vannak, az életem pedig teljesen megváltozott azóta. Nem gondolok arra, hogy milyen lehet az életem 10 év múlva. A legfontosabb, hogy a gyerekeim boldogok legyenek.”

Karakter: „Nem igaz, hogy semmi nem zavar. Vannak érzéseim, de sosem mutatom a gyengeségeimet, még akkor sem, ha megvannak, ugyanúgy, mint bárki másnak. Amikor magam alatt vagyok, azt megtartom magamnak.”

Zidane: „Ő olyan nekem, mint egy idősebb testvér. A pályán kívül mindig ott van nekem, hogy tanácsokat adjon.”

Cristiano távozása: „Csak annyit mondhatok, hogy a távozásával lehetőségem lett egy új szerepet kipróbálni. 50-60 gólt szerzett minden idényben, alkalmazkodnom kellett a játékához. Ő a világ egyik legjobbja, boldogan játszottam az oldalán.”

Valbuena-ügy: „Mindig vannak jó és rossz időszakaid a karriered során, ez egy nagyon rossz időszak volt számomra. Mindenkinek szembe kell néznie kihívásokkal. Az enyémek hatalmasak, de a vállaim bírják a terhet, és fejben is képes vagyok kezelni az ilyen helyzeteket. Soha nem adom fel.”

Zene és kocsik: „Ki ne szeretné a zenét és a kocsikat? Jelenleg Big Bent hallgatok, ő egy srác a környékemről. Egy ideje már nem hallgatok amerikai hip hopot, de nem tudom, tetszenek a cipőik, szeretem hordani őket.”

Imázs: „Miért aggódnál az imázsod miatt, ha vagy, aki vagy? Szeretned kell magad. Ha arra vársz, hogy mások mondják, hogy kedvelnek, akkor igazából nem értesz semmit.”

Pandémia: „Remélem, hogy mielőbb kilábalunk ebből a káoszból. Nem szeretünk közönség nélkül játszani, de hozzá kell szoknunk. Imádjuk a futballt, úgyhogy örülünk, hogy legalább így játszhatunk.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK