Sergio Ramos szerződéshosszabbítása veszélyes zsákutcában

A kapitány kontraktusa három hónap múlva jár le, ám a felek álláspontjai továbbra sem közelednek egymáshoz, és egyelőre nem látni, hogy mikor születhet meg a megállapodás. Tomás Roncero, az AS szerkesztője elemezte a helyzetet.

Mindössze három hónap van hátra a kapitány jelenlegi szerződéséből, ám a hosszabbítást illető tárgyalások egy elég veszélyes zsákutcába érkeztek. Florentino Pérez és Sergio Ramos december 30-án, néhány órával az Elche elleni döntetlent megelőzően találkozott az elchei Huerto del Cura hotelban, ám a megállapodáshoz azóta sem kerültek közelebb.

A Real Madrid elnöke két évre szóló hosszabbítást ajánlott a kapitánynak, a fizetésének 10 százalékos csökkentése mellett – fontos kiemelni, hogy ez utóbbi egy olyan intézkedés, amit a csapat többi játékosa esetében is fontolgatnak a COVID okozta nehézségek miatt. Egy alternatív megoldásként Florentino egy olyan megoldást vázolt fel a kapitánynak, amellyel megtarthatta volna a jelenlegi, 12 millió eurós (adózás utáni) fizetését, ám ebben az esetben csak egyéves hosszabbítást tudtak volna garantálni számára.

A játékos megérti, hogy nem számíthat ennél jobb feltételekre a jelenlegi gazdasági helyzetben, de a fizetésének csökkentésétől elzárkózik, nem szeretné, ha új szerződésének ez is kitétele lenne. Azt szeretné, ha a COVID okozta lehetséges megszorításokat a szerződésétől függetlenül tárgyalnák.

Mindemellett, Ramos szeretne egy olyan kitételt a leendő szerződésébe, ami opcionálisan tartalmaz egy harmadik évet is, ám a Real Madrid elnöke egyértelműen elutasította ennek a lehetőségét.

Josep Pedrerol, az El Chiringuito műsorvezetője szerint a kapitány erre úgy reagált, hogy amennyiben a klub nem hajlandó biztosítani azokat a feltételeket, amiket érzése szerint megérdemelne a 16 évnyi szolgálatot követően, akkor meg fogja hallgatni a beérkező ajánlatokat.

A Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane folyamatosan ismételgeti a sajtó munkatársainak, hogy csak reménykedni tud Ramos hosszabbításában, illetve abban, hogy a helyzet a lehető leghamarabb rendeződik, de a háttérben valójában csak néhány telefonhívás történt az elmúlt hetekben Florentino és a kapitány között, amelyek során egymás hogylétéről és egészségi állapotáról érdeklődtek.

Ezen történések pozitív és baráti kapcsolatot sejtetnek a felek között, de ez sem segíti őket a szerződés anyagi feltételeinek további tárgyalásában és az igények összecsiszolásában.

A hírek szerint Ramos már a társaival is beszélt a jelenlegi helyzetről, elmondta nekik, hogy miért érzi igazságtalannak a fizetések csökkentéséről szóló kérelmet – ami egyébként már a második ilyen intézkedés lenne a pandémia kezdete óta. A kapitány véleménye szerint, ha a Real Madrid egy nagyobb volumenű igazolást készít elő, az egyben azt is mutatja, hogy a klub anyagi helyzete azt is megengedné, hogy ő megkapja az általa kívánt szerződési feltételeket, amelyek egyébként szerinte összhangban állnak azzal, hogy mennyire értékes ő a klub számára.

Ramos továbbra is szeretne a klubnál maradni és itt befejezni a pályafutását. Ő és családja is szeretik a madridi életet, nemsokára befejezik új otthonuk építését is. Ugyanakkor elkeseredett a klub hozzáállása miatt, szerinte a tárgyalások nem tükrözik azt, hogy mekkora jelentőséggel bír ő a klub és a csapat számára.

Míg a kapitány töretlenül hisz abban, hogy még legalább két évig képes a legmagasabb szinten teljesíteni, úgy véli, a klub már nem ennyire biztos ebben. Zidane maga is próbál nyomást helyezni a vezetőségre a játékos új szerződésének ügyében, ám fontos megjegyezni, hogy ugyanezt megtette néhány éve, Cristiano távozásának ügyében is, és hát mindenki tudja, hogy végül mi történt. Mellesleg, Zizou maga is lemondott néhány nappal azt követően, hogy a portugál távozása hivatalossá vált. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK