Hatással lehet az igazolásokra, ha Péreznek lesz kihívója

A Real Madridnál 2021 nyarán elnöki választást kell tartani, ez akkor válhat igazán érdekessé, ha a mostani klubelnökkel szemben más jelölt/jelöltek is elindulnak.

Nem meglepő módon kevesen foglalkoznak ezzel a témával, mivel egyelőre senkiről sem tudni, aki szembeszállna Pérezzel az elnöki székért. Ha azonban mégis lesz kihívója, ez nagy hatással lehet a gazdasági helyzetre, ezáltal pedig az nyári igazolásokra is. Florentino Pérezt 2009-ben, 2013-ban és 2017-ben is automatikusan újraválasztották, mivel ő volt az egyetlen induló. A kihívók közül Vicente Boluda (a klub korábbi alelnöke, és átmeneti elnöke) lengette be körülbelül egy évvel ezelőtt, hogy megmérkőzne Pérezzel, de azóta nem sokat hallani felőle. Egy elnöki kampány azonban befolyásolhatja, és fel is boríthajta a tárgyalásokat a nyári célpontokkal: Mbappéval, Hålanddal, vagy éppen Camavingával is.

Ha mégis lesz kihívója Péreznek, akkor a választásokat július közepén vagy végén fogják megtartani. A tavalyról idénre halasztott Európa-bajnokság július 11-én ér véget, és itt pályára fog lépni több olyan játékos is, aki a Real Madrid célpontjai között szerepel – ezek közül Håland a kivétel, mivel Norvégia nem kvalifikálta magát a tornára. 

Választás nélkül nincs nagyobb beruházás
Teljesen normális, hogy egy elnöki ciklus végéhez közeledve a klub nem szeretne nagyobb beruházásokat végezni, főleg, hogy a Bernabéu felújítása miatt már így is felvettek 570 millió eurónyi hitelt. Tehát az olyan befektetéseket, mint Mbappé vagy Håland csak az új elnöki ciklusban tudják elfogadni a klub sociói, ezért lenne nagyon fontos, hogy minél előbb kiderüljön az elnök személye.

A választás időpontja
A klub alapszabályzata kizárja annak a lehetőségét, hogy augusztusban tartsanak elnöki választást, ezért ennek július 31. előtt meg kell történnie. A 2020/21-es bajnoki idény május 23-én ér véget, ekkor nyílik meg a lehetőség a jelöltek előtt 10 napra, hogy beadják jelentkezésüket. Ha Pérezen kívül nem lesz induló, akkor automatikusa újraválasztják őt még az Európa-bajnokság indulása előtt. Ha mégis lesz kihívója, akkor a vezetőségnek ki kell írnia egy dátumot 15 napon belül azután, hogy lezárult a jelöltek 10 napos jelentkezési időszaka. Ebben az esetben az Európa-bajnokság közben tarthatják meg a választásokat. 

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK