Benzema nélkül nincs támadójáték

Karim Benzema hiányában a Real Madrid igencsak megszenved a támadásépítéssel – habár sokszor ő sem tud segíteni a betömörülő védelmek ellen, ha pályán van. Alfredo Relaño szerint azonban a francia csatár jelenti a különbséget a támadóharmadban.

A Real Madrid sokat spórolt azért, hogy a Bernabéut daruk állják körül – olyannyira, hogy végül Karim Benzema maradt az egyetlen támadó a csapatban, aki veszélyt jelenthet elöl. Ha nincs a pályán, Casemiro, Kroos és Modrić elképesztő játéka hatástalan marad. A legutóbbi, Real Sociedad elleni mérkőzésen Zidane mindhárom támadóját lecserélte, ahogy történt az korábban is. Ezúttal Isco, Asensio és Mariano voltak a szerencsétlen trió tagjai, habár meg kell hagyni, valóban nem tettek sokat a találkozóhoz. A helyükre Hugo Duro, Rodrygo és Vinícius állt be, és egyedül utóbbi jelentett valós veszélyt. Helyezzük ezt kontextusba: a Real Madrid gőzerővel támadott, a Sociedad pedig mélyen védekezve őrizte előnyét. A brazil szélső fáradozásai végül megtérültek, ő szerezte csapata egyenlítő találatát.

Öt ponttal az Atlético mögött

Nem ez a legjobb eredmény a királyi gárda számára, jelenleg holtversenyben állnak a Barcelonával, de öt ponttal maradnak el az Atlético Madrid mögött, a városi riválisnak ráadásul van egy elmaradt mérkőzése is. Ez lehet döntő faktor is akár, de bármi történjék, a vasárnapi találkozó után az Atléti még mindig az első helyen áll majd, eggyel kevesebb meccset játszva. Benzema ismét pályára léphet majd, de megváltozott az az álláspont, miszerint az Atlético egyre lejjebb csúszik, míg a királyi gárda megtáltosodik. Még a francia támadó visszatérése esetén, még ha jó formában is tér vissza, akkor is kétlem, hogy lesz akár egyetlen társa is a támadóharmadban. Zidane Viníciusba vetett hite hátráltatja a brazilt, ahogy a Benzemával való játék is. Asensio még nem lendült formába, és már márciust írunk. Rodrygo folyamatosan sérüléssel küszködik. Iscónak van egy jó meccse, majd eltűnik. A Real Madrid láthatóan nehézségekkel küzd elöl.

Karim Benzema

Casemiro, a házi góllövőlista második helyezettje

Emiatt nem tudták legyőzni a Sociedadot sem. Az első félidőben irányították a találkozót, de alig jelentettek veszélyt a kapura. A második játékrészben Zidane három középhátvéddel kezdett, ki tudja, miért, a vendégek pedig sokáig vezettek ennek köszönhetően – illetve Portu nehéz fejese által. Isak tiszta helyzetet hibázott el. Ezt követően Imanol ideges lett, feladta a labdás játékot és átadta a teret a Real Madridnak. A hazaiak végül az utolsó pillanatokban kiegyenlítettek Viníciusnak köszönhetően. Egészen addig Casemiróban bízhattak a szurkolók, ahogy az korábban is jellemző volt. Benzema után ő a második a házi góllövőlistán. A védekező középpályás, mint második számú csatár – egészen bizarr. De láthatjuk, ez van.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK