Zidane: Sokkal többet érdemeltünk

Zinédine Zidane osztotta meg gondolatait az újságírókkal egy online sajtótájékoztató keretein belül a Real Sociedad elleni 1-1-es döntetlent követően.

A mérkőzés
„Sokkal többet érdemeltünk, ha a kialakított helyzeteinket vesszük alapul. Nem tudtuk kihasználni őket, különösen az első félidőben, ami lehetővé tehette volna a játék képének megváltoztatását. Ilyen a foci. Voltak olyan mérkőzéseink is, amikor annak ellenére nyertünk, hogy nem feltétlenül érdemeltük volna meg. Ez viszont semmin sem változtat. Úgy gondolom jó formában vagyunk. Ez most zsinórban 5 győzelem és egy döntetlen, továbbá szem előtt kell tartanunk, hogy még mindig messze van a bajnokság vége.”

„Az idény során mindegyik csapat hullajt pontokat. Tudjuk, hogy továbbra is minél több pontot kell szerezünk. Mi is veszítettünk pontokat, de próbálunk minél töbet gyűjteni. Ez az utolsó alkalom, hogy kimondom, de még mindig sok van hátra.”

A teljesítmény
„Nem tudom, hogy az elmúlt heteket figyelembe véve ez lett volna a legjobb teljesítményünk, mivel mindig az mondják, hogy akkor volt a legjobb, amikor nyertél. Tény, hogy jól játszottunk, de az elhullajtott 2 pont miatt nem vagyok benne biztos, hogy ez lett volna a legjobb teljesítményünk. Ez bosszant a játékosok erőfeszítéseinek tükrében, viszont összességében elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Így kell folytatnunk ezen a hosszú úton, ami hátravan még. Ma kellően dominásak voltunk.”

zidane-sociedad

„Azért hoztuk le Lukát, hogy Fede is lehetőséget kapjon. Három belső védős rendszerre váltottunk, mivel nagyobb nyomást szerettem volna helyezni az ellenfélre, mint a mérkőzés elején. Úgy gondolom, domináltuk a meccset. Volt 3-4 nagy helyzetünk az első félidőben, sajnos azonban egyiket sem tudtuk kihasználni. A második félidőben hasonló volt a helyzet. Vesztettünk 2 pontot egy hazai mérkőzésen, azonban elégedett vagyok a mutatott játékkal.”

Vini Jr.
„Nagyon örülök a góljának. Szereztünk 1 pontot és tovább kell lépnünk. Ez a kemény munkájának és erőfeszítésének a gyümölcse. Az egész csapatnak így kell folytatnia.”

Benzema
„Bízunk benne, hogy a derbire már újra a csapat tagja lehet, de ezzel még várnunk kell, mivel még mindig nem tudott a csapattal edzeni. Holnap fogjuk felmérni a helyzetét. A lényeg, hogy rendben van, és a sérülése sem olyan súlyos már, de még meglátjuk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…