Beszámoló: Real Madrid – Real Sociedad (1-1): Pontvesztés a derbi előtt

Vinícius kései góljának köszönhetően ért el 1-1-es döntetlent a Real Madrid a Real Sociedad ellen a Di Stéfanóban.

Egy látványos, de gól nélküli első félidő után érkeztünk el a második játékrészhez, amelyben Portu révén szerezte meg a vezetést a Real Sociedad, de a Madrid cseréi beváltak, és Vinícius a padról beállva egyenlített az utolsó percekben.

Annak ellenére, hogy a vereséget elkerülték, a blancók hátránya ismét nőtt a listavezetővel szemben, mivel az Atlético Madrid győzni tudott a hétvégén, így a városi derbi előtt öt pontos különbség állt be a két csapat között.

Zidane a kezdőcsapatban egy változtatást eszközölt az Atalanta elleni kezdőhöz képest, ám az jelentősnek mondható, hiszen Vinícius helyett Mariano Díaz kapott lehetőséget, így Isco sorozatban másodszor volt a kezdőcsapat tagja.

Rodrygo és Vinícius

A mérkőzés jó iramban kezdődött, ám az első helyzetre a félidő feléig kellett várni. Ekkor Lucas Vázquez középre adott labdáját Mariano fejelte kapufára. Aztán Marco Asensio csapott le a kipattanóra, de célt tévesztett.

Négy perccel később Casemiro próbálkozott a tizenhatos vonaláról, ám lövése nem találta el a kaput. A 36. percben Toni Kroos eresztett meg egy ballábas lövést, de ő sem volt elég pontot. Modrić is megpróbálkozott egy távoli lövéssel még a félidőben, ám ő sem találta el a kaput.

A Real Sociedadnak nem volt sok lehetősége az első játékrészben, de a másodikban hamar jött a helyzet és a gól. Portu szerezte meg a vezetést a vendégeknek, Nacho Monreal beívelése után. A támadó Mendy mellett tudott kapura fejelni, Courtois tehetetlen volt.

A baszkok könnyedén növelhették volna előnyüket, miután ajándékba kaptak egy óriási helyzetet, ám Alexander Isak nem tudott élni a lehetőséggel. Egy jobb szélről érkező beadásról centikkel maradt le a támadó, így maradt a 0-1. Ezt követően Casemiro egyenlített kis híján, amikor egy szöglet után fejelt kapura, de fejese néhány centiméterrel elkerülte a kaput.

Zidane a cserepadon ülő játékosokat hívta segítségül, így beállt Vinícius, Hugo Duro és Rodrygo Isco, Mariano és Asensio helyére. Később még Valverde is beállt Modrić helyére, hogy frissességet hozzon a középpályára az utolsó percekre.

A Madrid nyomás alatt tartotta ellenfelét, aminek végül meg is lett az eredménye. Lucas Vázquez beadását Vinícius gólra tudta váltani, ezzel beállítva az 1-1-es végeredményt, hiszen a találkozó 3 perces hosszabbítása már nem hozott változást.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…