Beharangozó: Real Madrid – Real Sociedad

Ma a Real Sociedad, vasárnap az Atlético Madrid – ez a heti menetrend a Real Madrid számára, mindkét bajnoki kemény összecsapásnak ígérkezik. A baszk csapatot hétfőn este 9 órakor fogadja a királyi gárda a Di Stéfanóban, a cél az újabb győzelem és a hangolás a hétvégi madridi derbire.

A körülmények ellenére a csapat nem hibázott februárban és remélhetőleg sikerül folytatni a jó sorozatot márciusban is. Zidane együttese zsinórban hatodik győzelmét szeretné begyűjteni ma este, ennek érdekében pedig kemény védekezéssel kell előrukkolni, ami az elmúlt négy találkozót is jellemezte – Courtois egyetlen gólt sem kapott ezeken a találkozókon. Ez a statisztika remekül jellemzi a csapat jelenlegi formáját.

„A Sociedad erősnek tűnik, de hazai pályán játszunk és szeretnénk pontokat gyűjteni”nyilatkozta Zidane az utolsó edzést követően. A francia szakember ismét számíthat Marcelóra, Odriozolára, Valverdére és Rodrygóra is, mindannyian tagjai a 21 fős keretnek. Természetesen nem hiányozhat Casemiro sem, aki múlt heti találata után egalizálta egyéni rekordját az egy szezonban elért találatokat tekintve, mellette pedig Toni Kroos tevékenykedhet a pálya közepén, aki vezeti a csapaton belüli rangsort a gólpasszokat illetően.

Az ellenfél

A Sociedad támadásban leginkább két emberre számíthat: Isakra és Oyarzabalra. A svéd támadó különösen jó formának örvend, legutóbbi hat mérkőzésén betalált és 12 góljával vezeti a házi góllövőlistát. Csatártársa is igyekszik felzárkózni mellé, egyelőre 10 találat áll a neve mellett. A baszk együttes jelenleg az ötödik helyen tanyázik és a BL-helyekért küzd, hárommeccses győzelmi szériával érkeznek a Di Stéfanóba, miután a bajnokságban két vállra fektették a Cádizt, a Getafét és a Granadát is.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK