Zidane: Korábban sem voltunk annyira rosszak, és most sem vagyunk sokkal-sokkal jobbak

A Real Sociedad elleni bajnoki mérkőzés előtt a Real Madrid francia trénere, Zinédine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

„Tudjuk, hogy milyen mérkőzés vár ránk, a Sociedad egy jó csapat, amely jó játékot játszik. A legfontosabb azonban az, hogy mi mit fogunk csinálni és milyen játékot mutatunk a pályán. Ami minket illet, jól játszunk, több az önbizalmunk, ez most már látható. Folyamatosan fejlődnünk kell, és meg kell szereznünk a három pontot hazai pályán.”

„Ennél a klubnál tudjuk, hogy a nehéz, kritikus pillanatokat miképp vészeljük át, ez mindig is így volt. Vannak bonyolult időszakok egy szezon során, de folytatnunk kell azon az úton, amit az elmúlt mérkőzéseken kezdtünk meg. Az idény hosszú, még nagyon sok meccs vár ránk. Egyelőre még semmit sem nyertünk.”

„Mindenkinek megvan a saját véleménye, de a LaLiga nyílt, bárki megnyerheti. Az előttünk álló csapatnak van némi előnye, de még 42 megszerezhető pont vár ránk a bajnokságban és csak a saját feladatunkra koncentrálunk. Jó futballt akarunk játszani és meccseket nyerni. Csak saját magunkra kell koncentrálnunk. A ma esti mérkőzést csak szurkolóként fogjuk megnézni. A célunk az, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük az idény végéig.”

„Az Huesca elleni meccs előtti sajtótájékoztató pont olyan volt, mint bármelyik másik, de talán egy kicsit jobban felemeltem a hangom. A játékosaim nem változtak, jól akarnak teljesíteni. Az említett meccs óta jobban teljesítünk, most ezt kell fenntartanunk, hiszen egyelőre még semmit sem nyertünk. Nem voltunk azért annyira rosszak korábban, és most sem vagyunk sokkal-sokkal jobbak. A játékosaim mindig a legjobbak, de folytatnunk kell a munkát, hosszú út áll előttünk. Tovább kell fejlődnünk.”

„A mindennapi munkára koncentrálunk. Nem nézhetünk vissza, és nem gondolkozhatunk nagyon előre. Most csak a holnapi meccsen jár az eszünk, és látom, hogy mennyire eltökéltek a játékosaim nap mint nap. Ez egy csodálatos dolog, a legfontosabb, hogy mindannyian elszántak, harcolni akarnak, annak ellenére is, hogy mi mindent nyertek már eddig, még mindig többre vágynak.”

„Marcelo, Valverde, Odriozola és Rodrygo újra bevethetők, már normális edzésmunkát végeznek. Ez nagyszerű dolog egy edző számára, hiszen mindig azt szeretnénk, ha minden játékosunk játékra kész állapotban lenne.”

„A sérüléseket nem lehet elkerülni, ez ellen semmit sem tudunk tenni. Ezek a dolgok megtörténnek minden csapatban, de pozitív vagyok, hiszen vannak visszatérőink a szezon egyik kritikus pillanatában, amikor a lezáráshoz közeledünk. A legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen. Benzema és Hazard jól haladnak, de még nem állnak készen. Remélem, hogy a lehető leghamarabb visszatérhetnek, de nem tudom megmondani, hogy erre mikor kerülhet sor.”

„Mindannyian ismerjük Isco képességeit, ő a Real Madrid játékosa. Jól játszott az Atalanta ellen. A mi feladatunk, hogy elosszuk a játékperceket, ez az én felelősségem. Nem olyan egyszerű feladat, pláne nem úgy, hogy ilyen nagyszerű játékosaink vannak. Mindig számítunk Iscóra is, ugyanakkor döntéseket kell hoznunk, a csapatban pedig rengeteg minőségi labdarúgó van. Ő egy középpályás, de képes két vagy három poszton is játszani. Keményen kell dolgoznia, türelmesnek kell lennie és amikor megkapja a lehetőséget, akkor úgy kell teljesítenie, mint szerdán tette.”

„Mindig megkérdeztek Ramos szerződéséről. Szeretném, ha a lehető leghamarabb rendeződne ez a kérdés, de most egy újabb mérkőzés vár ránk, és csak erre koncentrálunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK