Beharangozó: Atalanta – Real Madrid: Az első akadály a legjobb 16 között

Vége a két és fél hónapos várakozásnak, a Real Madrid ismét pályára lép a Bajnokok Ligájában. A nyolcaddöntő odavágóján a csapat idegenben mérkőzik meg az Atalanta együttesével, és ez lesz az első alkalom, hogy ez a két gárda találkozik egymással.

A királyi gárda utóbbi négy bajnokiját is sikerrel abszolválta, most pedig kedvenc sorozatukban akarják folytatni a jó szériát Zidane fiai. A csapat a nyolcaddöntők odavágóján meglehetősen jól szerepel, ha idegenben kell kezdeni: a 2018-2019-es kiírásban az Ajaxot (2-1), a 2015-2016-osban a Romát (2-0), az azelőtti két esztendőben pedig a Schalkét (2-0, illetve 6-1) sikerült két vállra fektetni az első mérkőzésen.

Case és Modric

„Jó mérkőzés lesz ez egy remek fizikai állapotban lévő, támadó szellemű csapat ellen”nyilatkozta Zidane a találkozót megelőzően, akit ezúttal Toni Kroos is elkísért a sajtószobába. A 19 fős keret már Olaszországban van, ahol készek megtenni az első lépést a negyeddöntők irányába.

Bajnokok Ligája

A 2019-2020-asw BL-kiírás nagyszerűen alakult az Atalanta számára, akkor a legjobb nyolc között estek ki. Idén másodikként végeztek a D-csoportban, ahol a Liverpoollal, az Ajaxszal és a Midtjyllanddal kellett megküzdeniük a továbbjutásért. Az olasz bajnokságban a BL-helyekért küzdenek a Romával, a Lazióval és a Napolival, utóbbi együttest néhány napja 4-2-re győzték le.

Az olaszok edzője, Gian Piero Gasperini tisztában van azzal, hogy nem az ő csapata esélyes papíron, azonban úgy látja, hogy pontosan ezért nincs veszítenivalójuk sem. Az Atalanta részéről az edző mellett Luis Muriel állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére, aki mesteréhez hasonlóan felhívta a figyelmet arra, hogy a Real Madrid a sok sérült ellenére is rendkívül veszélyes ellenfél.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK