Zidane: Az a célunk, hogy eljussunk a döntőig

Szerda este 21:00-tól az Atalanta ellen játszik Bajnokok Ligája-meccset a Real Madrid. Zidane ma megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melyen beszélt a BL-ről, az ellenfélről, a sok sérültről és az akadémistákról is.

A mérkőzés
"Olyan jól akarunk teljesíteni, mint a legutóbbi BL-meccsünkön. Jó formában vagyunk, az elmúlt időszakban jó eredményeket értünk el, ugyanezt szeretnénk holnap is. Természetesen ez egy másik mérkőzés lesz, ráadásul ez a Bajnokok Ligája, ettől függetlenül a célunk ugyanaz. Nagyon eltökéltek vagyunk."

Az Atalanta
"Egy nagyon kellemetlen ellenfél az Atalanta. Muszáj lesz a saját játékunkra összepontosítani. Élvezzük a nyomást, szerencsések vagyunk, hogy ilyen mérkőzéseket játszhatunk a Bajnokok Ligájában. Tudjuk, hogy mennyire jók támadásban, és ismerjük a remek játékosaikat is. Emellett fizikálisan is kiemelkedőek. Jól csinálják, amit csinálnak, nagyszerű mérkőzés lesz a holnapi."

Bajnokok Ligája
"Most is az a célunk, hogy bejussunk a Bajnokok Ligája döntőjébe. Amikor pályára lépünk, mindig győzni akarunk, mert számunkra minden mérkőzés egy döntővel ér fel. Még nem gondolunk a visszavágóra, csakis a szerda esti összecsapásra."

Makelele, Zidane, Figo vs. Kroos, Modric, Casemiro
"Minden érának megvannak a maga kimagasló játékosai. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ennyi nagyszerű labdarúgóval dolgozhatok együtt nap mint nap. És most nemcsak az említett három játékosra gondolok, hanem az egész csapatra."

Nehéz szezon, sok hiányzó
"Már a szezon kezdetén tisztában voltunk vele, hogy milyen nehézségekkel kell majd szembenéznünk. De ezzel minden más csapat így van. Bármilyenek is legyenek a körülmények, mindig a győzelemért lépünk pályára. Csak erre tudunk gondolni, én is és a játékosaim is. Sohasem érjük be kevesebbel.

Kölcsönjátékosok és akadémisták
"Természetesen minden fiatal játékosnak szüksége van a játékpercekre, ezt viszont nem egyszerű megszerezni a Real Madridnál. Sok példát tudnék mondani arra, amikor egy játékosunk elhagyta a csapatot, de később aztán visszatért és alapember lett."

Gasperini szívesen látná Zidane-t a pályán
"Szerencsére, már nem futballozom, már nem tudnám csinálni ezen a szinten. Amikor a Juventusban játszottam, akkor Gasperini az utánpótlásban volt edző. Nagyszerű munkát végzett, remek csapatot rakott össze. Kedvelem őt edzőként."

Az Atalanta régen és most
"Nagyon nehéz továbbjutni a csoportkörből a Bajnokok Ligájában. Az Atalanta nagyszerű munkát végzett az elmúlt egy évben. A mérkőzés nem lesz egyszerű, de a BL-ben egyetlen meccs sem az. Azért biztosan nem fogunk nyerni, mert mi vagyunk a Real Madrid. Folyamatosan be kell bizonyítanunk, hogy erősek vagyunk, de nem lesz egy könnyű találkozó. Nagyon nehéz feladat előtt állunk.

Benzema hiánya
"Sajnos nincs logikus magyarázat erre a sok sérülésre. Minket zavar ez leginkább. Ahogy a többi csapatnak, úgy nekünk sem volt normális előszezonunk. Ezzel már nem tudunk mit csinálni, rengeteg a sérültünk, de most nélkülük kell megszerezni a győzelmet. Csalódottak vagyunk, mert nem szeretem, ha bárki is sérült a játékosaim közül. A bevethető játékosokkal viszont alig várjuk a találkozót, mindent bele fogunk adni. Itt a lehetőség, hogy folytassuk a jó sorozatunkat."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK