Kroos: Számomra most kezdődik a Bajnokok Ligája

Az Atalanta elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt Toni Kroos is nyilatkozott az újságíróknak. A német játékos egyebek mellett beszélt az ellenfélről, a sérültekről, a középpályáról, és a spanyol fociról is.

A mérkőzés
"Szeretnénk birtokolni a labdát és irányítani a találkozót, de ehhez muszáj lesz alkalmazkodnunk, és megpróbálni játszani a saját játékunkat. Ez már a legjobb 16, ráadásul idegenben játszunk, tudjuk, hogy kemény meccs lesz, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy kézben tartsuk a dolgokat. Egy újabb döntő áll előttünk. Számomra most kezdődik a Bajnokok Lgiája, ezek azok a mérkőzések, melyeket a legjobban élvezünk."

"Tudjuk, hogy nehéz lesz, és nemcsak a sok hiányzónk miatt, hanem azért is, mert az Atalanta egy remek csapat, jó focit játszanak és támadásban nagyon vesélyesek. Nagyon fontos lesz, hogy kontrolláljuk a meccset, mert abban biztos vagyok, hogy előrefelé képesek leszünk helyzeteket kialakítani, de közben hátul is stabilnak kell maradnunk. Amikor fontos játékosaink hiányoznak, akkor még inkább együtt kell dolgoznunk, épp úgy, ahogy az utóbbi időben is csináltuk."

Vezetők a pályán belül
"Nem számít, hogyan látom magam a csapaton belül, nem ez a fontos. Csak végzem a munkámat, mindig is ezt tettem. Próbálom elmondani a véleményemet a pályán és az öltözőben is, próbálom játszani a játékomat labdával és labda nélkül is. Ebben sok csapattársam a segítségemre van, például az olyanok, mint Luka és Sergio. Már sok éve játszom velük együtt, és ez nagy segítség, de a sérülésektől a feladatom még nem változik. Mindig is legjobbamat akarom hozni a csapatért."

A középső harmad
"Jó sorozatban vagyunk. Nagyon sok meccs dől el a középső harmadban. Ezeken a találkozókon minden pozíció rendkívül fontos. Ha képesek leszünk jól együtt dolgozni a pálya közepén, kontrollálni a játékot, akkor ez segíthet minket a győzelem megszerzésében. A középső harmad nagyon fontos a mérkőzéseken. Nem mindig sikerül uralni ezt a területet, egyetlen középpálya sem képes erre folyamatosan. Már sok éve játszunk együtt, és csak folytatni szeretnénk. Számomra ez a kulcsa a csapat sikerességének. Nem azt szeretnénk, hogy mi legyünk a középpálya legjobbjai, hanem, hogy megfelelően tudjuk segíteni a védőket és a támadókat. Csapatként akarunk sikeresek lenni, és nem egyénileg. Ez fogja meghozni a várt eredményeket."

Inter vs. Atalanta
"Teljesen más a két csapat. Az Inter elleni első meccs után pontosan tudtuk, mit kell csinálnunk a visszavágón. Az Atalanta ellen még nem játszottunk, de így is a lehető legjobb módon felkészültünk rájuk. Videók alapján is remekül fel lehet készülni, ettől függetlenül ez új lesz számunkra. Egy dolog biztos, hogy nehéz mérkőzés vár ránk."

Bajnokok Ligája mentalitás
"Imádom a Real Madridot, és a legjobbat akarom neki. Játékosként arra gondolok, hogy milyen eredményeket tudok elérni a sportban. Játékosként akarok sikeres lenni, ha ezzel a csapatot is segítem, annál jobb."

Sérülések
"Nem gondolom, hogy erről engem kellene megkérdezni, hiszen nagyon ritkán vagyok sérült. Nem tudok mit mondani, hiszen nem töltök sok időt a sérült játékosokkal. Fogalmam sincs, mit csinálnak a rehabilitációjuk alatt, nem ismerem a testüket. Azt sem tudom, hogy ez a sok sérülés a sok mérkőzés vagy egyszerűen a balszerencse miatt van-e. Én csak annyit tehetek, hogy vigyázok a testemre, de még így is érhet balszerencse. Nagyon dühítő, hogy ennyien sérültek, de akik itt vannak velünk, ők mindannyian nagyon motiváltak és remek minőséget képviselnek."

Spanyol futball
"Évről évre változhatnak a dolgok, néhány év jobb, mint a többi. Sok spanyol csapat megnyerte mostanában a Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát is. Teljesen természetes, hogyha bizonyos csapatok sokat nyertek, akkor utána szenvedni fognak. Ez nem azt jelenti, hogy most a német vagy az angol csapatoknál rosszabbak lennének. Mindannyian minden évben trófeákért harcolunk, és Spanyolországban nagyon jó csapatok vannak. Az idei évben is tapasztaltam ezt a bajnokságban, nagyon nehéz nyerni a La Ligában. Négy évvel ezelőtt simán nyertünk 5-0-ra egy meccset, mostanában ez nagyon ritkán történik meg."

Håland vagy Mbappé
"Mindketten nagyszerű játékosok, bármelyik csapatnak az erősségei lehetnek. Az ő képességeikkel és minőségükkel ez teljesen természetes. De holnap semelyikük nem fog segíteni nekem, szóval nincs is miről beszélnem. Fókuszáljunk a holnapi találkozóra."

Utolsó perc. Kit szeretnél leginkább, hogy érkezzen a szabadrúgásodra: Mbappé vagy Håland?
"Benzema."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK