Del Bosque: A sérülései ellenére Ronaldo egy igazi fenevad volt

2002 nyarán Vicente del Bosque üdvözölhette az Intertől érkező Ronaldót a Santiago Bernabéuban. A brazil játékos hamar beilleszkedett a csapatba, olyan sztárokkal játszott együtt, mint Raúl, Fernando Hierro, Zinédine Zidane vagy Luis Figo. A Real Madrid korábbi edzője nemrég egy interjúban méltatta a brazil legendát.

„Egy olyan játékos volt, akit mindenki szeretett a klubnál, és azon kívül is” – mondta. „Egy nagyon kedves ember. Az a fajta, aki nem szeret másokat szomorúnak látni. Nagyszerűen bánt velünk. Egyike volt azon játékosoknak, akik jobbá tették a csapatot. Nagyszerű vezető volt, nemcsak a tehetsége, hanem kiemelkedő személyisége miatt is.”

A brazil támadó abban az idényben bajnoki címhez segítette a királyi gárdát, az utolsó előtti fordulóban az Atlético Madrid ellen pedig különösen jó teljesítményt nyújtott. Hierro és del Bosque azonban a remek idény után távozott az együttestől.

Madridba már világbajnokként érkezett, miután Japánban a brazil csapat legyőzte Németországot. A döntőben duplázott, miután több komoly térdsérülésből is felépült. Körülbelül két évet hagyott ki, ez pedig elgondolkodtathat minket azon, milyen jó lehetett volna, ha nincsenek ezek a hátráltató tényezők. Del Bosque szerint Ronaldo egy sokkal jobb verzióját láthattuk volna.

„Biztos vagyok benne, hogy a sérülések nélkül még jobb játékos lett volna” – jelentette ki. „Valószínűleg ezek befolyásolták a teljesítményét, mert komoly sérülések voltak. Ennek ellenére is igazi fenevad volt. Fenomenális játékos.”

Majd’ két évtizeddel később a futballpályából iroda lett, Ronaldo most a Real Valladolid elnöke, erre pedig egykori edzője sem számított.

Az az igazság, hogy sosem vártam tőle, hogy ilyen szerepet öltsön magára, de a tapasztalata miatt itt is képes helytállni. Nem lepett meg, hogy egy ilyen bonyolult feladatot vállalt magára, mint egy futballklub irányítása. Biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK