Beharangozó: Real Valladolid – Real Madrid

Zinédine Zidane fiainak nem lehet más célja, mint folytatni a februári jó sorozatot. A következő állomás a Zorrilla, ahol ma este 21:00-tól lép pályára a csapat.

A Real Madrid a Real Valladolid csapatával találkozik ma este a José Zorrillában, a LaLiga keretein belül. A csapat ma esti, a bajnokság 24. fordulójában megrendezésre kerülő meccsen is a győzelmet célozza meg. Ezen felül, a valladolidi kitérő az utolsó megmérettetés a Bajnokok Ligája visszatérése előtt, melynek nyolcaddöntőjében az Atalanta csapata, valamint ezzel együtt egy bergamói túra vár a Real Madridra. 

Az előző hetekben elért eredmények jelölik azt az utat, amit a csapatnak követnie kell, hiszen a februári találkozók mindegyikét megnyerte eddig Zidane gárdája, ráadásul úgy, hogy mindössze egyetlen egy gólt kaptak az ellenfelektől. Az elmúlt évek eredményei bizakodásra adnak okot, hiszen a Real Madrid a legutóbbi 5 meccséből 4-et megnyert a Zorrillában, egyen pedig döntetlent ért el. 

„Hiba lenne már most a szerdai mérkőzésre gondolni.” – mondta Zidane a meccs előtti sajtótájékoztató során. A Real Madrid a nyolcadig idegenbeli győzelméért száll harcba a bajnoki idény során, de a sérültek hosszú listája továbbra sem könnyíti meg a csapat dolgát. Az sem segíti a stábot, hogy a listára a hét során Benzema is felkerült. Zinédine Zidane így egy 19 főt számláló kerettel vág neki a ma estének. 

Ami az ellenfelet illeti, a Valladolid nem a legfényesebb időszakát éli. A csapat a legutóbbi 6 meccséből egyet sem tudott megnyerni, ez pedig azt eredményezte, hogy jelenleg a kiesőzónában foglalnak helyet a tabellán. Ennek tudatában elmondhatjuk, hogy Sergio González Soriano legénysége az életbemaradásért küzd. Ez a tény némileg megnehezítheti Zidane fiainak dolgát, akik már az őszi találkozón is megizzadtak az 1-0-s győzelemért. 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…