Zidane: Törekednünk kell arra, hogy mielőbb visszakapjuk a sérültjeinket

A francia mester a Valladolid elleni spanyol bajnoki mérkőzés előtt.

BL
„Hiba lenne már most a jövő heti mérkőzésre gondolni. Még vár ránk a szombati bajnoki, és most erre koncentrálunk, mivel a legfontosabb dolog mindig a soron következő meccs. Fantasztikus hét van mögöttünk, szóval ideje most megmutatni ezt a pályán is.”

A mérkőzés:
„Ez egy kritikus fontosságú mérkőzés, és nem lesz könnyű, mivel a Valladolid hazai pályán játszik, nagy szüksége van a pontokra, úgyhogy mindent bele fognak adni. Nagyszerű teljesítményt kell nyújtanunk az első perctől az utolsóig. 45 pont szerezhető még meg a hátralévő időben, mi pedig csak magunkra fogunk koncentrálni, nem foglalkozunk azzal, hogy más csapatok mit csinálnak. Mindenkinek megvan a maga útja, nekünk a sajátunkon kell haladnunk, és meccsről meccsre kell előrelépnünk.”

Motiváció:
„A motivációnkat a mindennapi munkánkból merítjük, a játékra való felkészülésből. Ezt kell megmutatnunk, és vagyunk olyan szerencsések, hogy minden nap itt lehetünk, és jól érezhetjük magunkat. Még mindig két sorozatban vagyunk versenyben. A bajnokság és a BL is nyitott, mindent bele fogunk adni mindkettőben, és minden tőlünk telhetőt megteszünk az idény végéig.”

Zidane

Benzema:
„Benzema nem lesz velünk a Valladolid ellen, mivel kisebb fájdalmat érzett. Tegnap jött elő a dolog, meglátjuk, hogy mi lesz a jövő héten. Mindig fájó, ha egy játékos sérülést szed össze, de tudjuk, hogy ő egy kulcsfontosságú játékos számunkra. Sérült, úgyhogy be kell vetnünk azokat a srácokat, akik készen állnak, őt pedig meg kell próbálnunk mielőbb visszakapni.”

Sérülések: (A meccskeret ide kattintva megtekinthető.)
„Mindig próbáljuk elkerülni a sérüléseket, de ezek a dolgok rengeteg mindentől függnek, mostanában pedig nem a legjobb formájukban álltak rendelkezésre a játékosok, sok a sérülés. Türelmesnek kell lennünk, biztosítanunk kell, hogy akik bevethetők, adjanak bele mindent, és arra koncentráljunk, hogy mindenkit mielőbb visszakapjunk. Mindenki hamar vissza akar térni az edzésekhez és a meccsekre, de az is igaz, hogy mostanában túl sokat szenvedtünk.”

A bajnokság:
„A labdarúgás manapság nagyon nehéz, soha nincs könnyű győzelem. Ez teszi ezt a sportot ilyen nagyszerűvé. Ha koncentrálsz és elszánt vagy, de egy pillanatra kikapcsolsz, máris bárki legyőzhet. A spanyol bajnokság nagyon erős, egy még mindig egy fantasztikus sorozat, szerintem ez most egy ilyen időszak.”

Emlékezetes mozdulat a Zorillában:
„Végül nem lett belőle gól, szóval nem olyan nagy szám. Szép mozdulat volt, de gólt kellett volna szereznem belőle, és nem sikerült. Lehet, hogy te emlékszel rá, de senki más nem fog, mert végül nem lett belőle gól.”

Szerződéshosszabbítások, új igazolások:
„Ez mindig közbeszéd tárgya, bárki elmondhatja a véleményét. Szeretnénk, ha az itt lévő játékosok mielőbb bevethetők lennének, mivel ez lenne a legjobb mindenki számára. Ez a Real Madrid, mindig beszélni fognak esetleges érkezőkről, ennek sosem lesz vége. Mi a következő meccseinkre koncentrálunk, ez az, ami érdekel minket.”

Mbappé mesterhármasa:
„Minden meccset megnézek. Szeretek jó futballt nézni, ahogy minden szurkoló. A teljesítménye a legutóbbi meccsen csodálatos volt, élvezettel néztem, hogy mire képes, mivel ismerjük egymást. Szurkolóként néztem a mérkőzést, és tetszett, amit láttam tőle. A szurkolóknak joguk van a leigazolásáról elmélkedni, ez természetes, de mi csak a holnapi meccsre gondolunk.”

Mbappé vagy Haland?
„Imádom nézni a jó játékosokat. A legfontosabb a szurkolók számára, hogy lássák, ahogy a fiatal srácok nagyszerű dolgokat csinálnak a pályán. Ők ketten két kiváló játékos, ahogy Messi, Cristiano, Neymar is. Mindketten nagyon fiatalok, és megmutatják, hogy a jelen és a jövő játékosai. Mi az igazolásokat együtt bonyolítjuk: a klub, az edző, az itt dolgozók. Mindenki bevonásra kerül. Sok az információ és a pletyka, ez pedig nem is fog megváltozni az idény vége előtt. Annyit mondhatok, és már nagyon unom, hogy mindig el kell mondanom, hogy mi a napi munkákra koncentrálunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…