2021. April 15., Thursday

Zidane: Nem tudok magyarázatot adni erre a sok sérülésre

  • Doman Gergő
  • Feb. 14, 2021, 8:19 p.m.
A Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Valenciát a bajnokság 23. fordulójában. A találkozó után Zinédine Zidane értékelte a mérkőzést, beszélt a sérülésekről, Mendyről és az idei szezonról is.

A győzelemről
"Továbbra is ezen az úton fogjuk folytatni. Csak magunkra fókuszálunk, nem foglalkozunk a többi csapattal. Jó formában és jó sorozatban vagyunk, ezt szeretnénk tartani a jövőben is. Ez most a legfontosabb. Nagyon elégedett vagyok a csapattal. Jól játszottunk ma, védekezésben nagyszerűen olvastuk a játékot. Az egész csapat, minden egyes játékos nagyszerűen védekezett, és remekül váltottak át támadásba, amikor sikerüt megszerezni a labdát. Nagyon sok problémát okoztunk a Valenciának, főleg az első félidőben."

"Egyértelműen látszik, hogy folyamatosan előrébb lépünk. Nemcsak eredményekben, hanem a játék több elemében is. Egy szezon során gyakran előfordul, hogy nehézségek adódnak, de ezeken túl kell lendülni. Mi pontosan ezt tesszük, és ugyanígy dolgozunk tovább, mert még messze a vége."

Ferland Mendy
"Nagyon örülök neki, mert igazából nem rég érkezett. Még mindig van hova fejlődnie, de nagyon elégedett vagyok azzal, hogy már támadásokban is a csapat hasznára tud válni. Legutóbb betalált, ma pedig majdnem ismét gólt szerzett - egy fél lábon múlott. Egy olyan játékos, aki az egész mérkőzésen képes befutni a pályát, ez pedig egy nagyon nagy jó dolog."

A menetrend
"Erre nem tudok mit mondani. Egy nagyon fontos győzelem volt a mai. Már korábban elmondtam a véleményemet a menetrendről. De ezzel nem tudunk semmit sem csinálni. Nem volt megfelelő előszezonunk, és azóta is rengeteg a sérültünk. Ez van, nekünk a futballal kell foglalkoznunk. Nagyon remélem, hogy hamarosan minden játékosom egészséges lesz, ez a legfontosabb számomra."

Sérülések
"Edzőként nem értem, miért történik ennyi sérülés. Rengeteg játékos sérült meg a szezon kezdete óta. Aggódom, mert mindig fájó pont egy edzőnek, amikor nem számíthat a játékosára. Carvajal épp most épült fel egy hosszú sérülésből, jól érezte magát. Nagyon sajnálom, hogy újra megsérült. 25 percig ragyogóan játszott, egy nagyon fontos része a csapatnak. Nem tudom megmagyarázni ezt a sok sérülést."

"Mindig azt szeretném, hogy az összes játékosomra számíthassak. Egy edző számára nincs annál rosszabb, mint amikor megsérül a játékosa. Carvajal most újra kidőlt, de nagyon remélem, hogy semmi komoly. Egyelőre nem tudok erről többet mondani, majd a vizsgálatok után okosabbak leszünk."


Hozzászólások

Tabella