Beszámoló: Real Madrid – Valencia (2-0): Magabiztos győzelem a Di Stéfanóban

A blancók 2-0 arányú győzelmet arattak a Valencia ellen vasárnap délután az Alfredo Di Stéfano Stadionban. A meccs embere a gólpasszt és gólt jegyző Toni Kroos lett.

Toni Kroos passza után Karim Benzema szerezte meg a vezetést a hazaiaknak egy nagyszerűen helyezett lövéssel, a félidő vége előtt pedig már maga a német játékos növelte a csapat előnyét kétgólosra. A hazaiak az egész mérkőzésen felülmúlták a gyenge Valenciát, amely az első félidőben néha egészen rosszul játszott.

Zinédine Zidane kezdőjébe több játékos is visszatért, az eltiltott Kroos a középpályára, a sérüléséből felépülő Carvajal pedig a védelem jobb oldalára. A támadásokért ismét a Benzema, Asensio, Vinícius trió felelt.

Real Madrid - Valencia

A Madrid erősen kezdett, és gyorsan meg is szerezte a vezetést Benzema jóvoltából. Kroos passzolt a franciának a tizenhatos bal oldalánál, aki aztán egy csavart jobblábas lövéssel védhetetlenül tekert Jaume kapujába. 0-1.

A gól után aztán rossz hírek érkeztek Zidane számára, hiszen Carvajal, aki épp most tért vissza hosszabb sérüléséből, 25 perc után sérülés miatt távozni kényszerült a pályáról. A helyére a szintén friss visszatérő, Lucas Vázquez állt be.

A blancók ezután türelmesen járatták a labdát, és örömmel használták ki, hogy a Valencián nem látszott az igyekezet, aminek köszönhetően a még a félidő vége előtt meg is szerezték a második góljukat. A jobb oldalon Luka Modric játszott Lucas Vázquez elé, aki remekül vette észre az érkező Kroost, a német pedig egy tőle megszokott mozdulattal helyezett a kapuba. 0-2.

A Valencia teljesen szétesett, és bár volt két helyzetük a szünet után, továbbra is meglepően gyengén passzoltak, és védekezésben is későn reagáltak.

A Real Madrid Mendy jóvoltából aztán megszerezte a harmadik gólját is, ám a VAR les címén érvénytelenítette a találatot, mivel úgy ítélte meg, hogy Vinícius passzának pillanatában a francia védő sarka belógott a legutolsó védő mögé.

Zidane második cseréje a 19 éves Sergio Arribas volt, aki Asensio helyére állt be, a csapat pedig továbbra is dominált. A hátralévő időszakban túl sok emlékezetes dolog nem történt, Isco és Mariano még pályára lépett Modric és Benzema helyére, de izgulni nem kellett. A Madrid végül begyűjtötte a három pontot, sorozatban harmadik győztes meccsén.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK