Varane: Egy teljes szezon lapok nélkül

Nem könnyű a Real Madrid középhátvédjének lenni, egy olyan csapat védelmét biztosítani, mely általában annyi tehetséget vonultat fel támadásban, hogy a hátul játszókról meg is feledkezik az ember. Raphaël Varane azonban kiemelkedik azóta, hogy az első csapathoz került.

226 mérkőzés a LaLigában, és mindössze 10 sárga lap – ez az eddigi mérlege a francia játékosnak. Legutóbbi 38 bajnokiján nem kapott semmilyen figyelmeztetést, utoljára a Valladolid ellen, 2020. január 26-án került a neve mellé a sárga lap. Ez egy teljes idény anélkül, hogy a játékvezető felírta volna a nevét a jegyzőkönyvbe, természetesen a szerzett találatok kivételével.

Varane tehát átlagosan 22,6 meccsenként kap sárga lapos figyelmeztetést a bajnokságban, ez pedig azt is jelenti, hogy sosem kellett még mérkőzést kihagynia eltiltás miatt, mely öt sárga lap után jár. Egyedül a 2015-2016-os idényben lehetett veszélyben, akkor négy figyelmeztetés állt a neve mellett.

Raphael Varane

Mindössze két alkalommal tiltották el eddig, mindkétszer piros lapot követően. 2016-ban az Athletic Bilbao ellen két sárga lapot követően mehetett zuhanyozni, 2019-ben pedig azonnal kiállították az Espanyol ellen, Pablo Piatti buktatásáért. Mindkét mérkőzést könnyedén nyerte a királyi gárda, előbbin 4-2, utóbbin 4-1 volt a végeredmény.

Minden sorozatot figyelembe véve Varane 347 mérkőzésen 19 sárga lapot kapott, két pirosat, míg 178 szabálytalansága azt jelenti, hogy átlagosan 161 percenként áll meg miatta a játék. Kiemelendő, hogy a bajnokságban tíz idény alatt mindössze 130 alkalommal jutott szabadrúgáshoz vagy tizenegyeshez az ellenfél Varane hibáját követően – ez elképesztően alacsony szám. Összehasonlításképp, ugyanezen időszak alatt Sergio Ramos (420), Gerard Piqué (204), Giorgio Chiellini (266) és Leonardo Bonucci (289) is sokkal többször szabálytalankodott.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK