A Ramos-ügy aktuális állása

Hol tartunk most? Milyen információk állnak rendelkezésünkre? Az AS összefoglalója.

A Sergio Ramos szerződéshosszabbításával kapcsolatos legutóbbi hírek még tovább bonyolítják ezt az egész komplex szituációt. Sem az elnök, Florentino Pérez, sem pedig a 2005 óta a klubnál futballozó játékos és a környezete nem állt ki nyíltan, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, így a klub pártoló tagjai továbbra is sötétben tapogatóznak. Az elmúlt néhány napban a klub által közvetített üzenet az volt, hogy Ramos távozni fog a nyáron, amikor az akkorra már 35 éves játékosnak lejár a szerződése. Először Josep Pedrerol számolt be arról az El Chiringuitóban, hogy a játékos ideje lejárt a klubnál, majd Siro López, aki szintén közel áll a Real Madrid elnökéhez, ugyanezt mondta a Cadena COPE-ban.

Mindenesetre a klub eltérően látja a helyzetet, mint a játékos, miközben abból az irányból sem érkezett publikus magyarázat arra, hogy mi is történik épp. A klubhoz közeli források szerint két formális ajánlat született, de a játékos mindkettőt visszautasította. Arról is lehetett hallani, hogy a következő idényt Ramos már egy másik európai klubnál tölti, de ezt a játékos legközelebbi környezete tagadta, és azt állítja, hogy nem kaptak ajánlatot máshonnan. Azt is állítják, hogy Ramos mindenképp a Real Madridban szeretné folytatni, és hogy a játékos és az elnök kapcsolata az elmúlt napokban, mialatt mindketten otthon ragadtak megerősödött.

De a számokban is eltérések vannak a két fél kommunikációjában. A klub azt mondja, hogy kétéves hosszabbítást ajánl a játékosnak, annak ellenére, hogy már 35 éves. Az új kontraktus értelmében a kapitány jelenlegi fizetésénél 25%-kal kapna kevesebbet, amit a klub általánosan szeretne alkalmazni az összes részlegben a pandémiával összefüggésben bekövetkezett gazdasági visszaesés miatt. A játékos oldaláról pedig olyan információk érkeznek, hogy egy évenként megújuló szerződés is rendben lenne a részéről, ám változatlan fizetés mellett. Mindenesetre az biztos, hogy megegyezés még nem született.

A klubtagoknak is megvan a saját elképzelése az ügyről. „Ha a Real Madrid igazán meg akarná hosszabbítani Ramos szerződését, akkor mostanra már megtették volna” – mondja a lap egyik forrása. Mások a Ramos környezete által korábban is több alkalommal alkalmazott agresszív tárgyalástechnikát emlegetik fel, ami már a zsarolás határait feszegeti, és ami Florentino Pérez és Ramos kapcsolatának is ártott. Eddig mindenesetre mindig megvolt a megegyezés, a játékos hosszabbított, és könnyen lehet, hogy most is ez lesz az ügy vége.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK