Sergio Ramos legnehezebb időszaka

Sergio Ramos nélkül az élet nem egyszerű a Real Madrid háza táján, de talán lassan ideje hozzászokni ehhez. Sérülése a lehető legrosszabb pillanatban érkezett.

A 34 éves játékos körülbelül egy hónapja lépett pályára utoljára az Athletic Bilbao ellen és további két hónapot kényszerül kihagyni térdsérülése miatt. A kapitány karrierje leghosszabb kényszerszünetére készülhet.

Az érthető csalódottság pont akkor érkezett, amikor a játékos és a klub közötti szerződéshosszabbítási tárgyalások holtpontra jutottak, a kettejük között érvényben lévő kontraktus pedig júniusban lejár. Ramos áprilisig szinte biztosan nem léphet pályára, és ha addig nem történik valamilyen csoda, valószínűleg továbbra is új szerződés nélkül marad.

A sérülés, a műtét és a kényszerpihenő tovább bonyolítják a játékos és klubja közötti feszült viszonyt. Visszatéréséig be is rekeszthetik a tárgyalásokat, de akár meg is egyezhetnek a felek.

Sergio Ramos

Rossz előjelek

Szigorúan sportszakmai szempontokat figyelembe véve a Real Madridra nehéz hetek várnak Ramos hiányában. A vezér nélkül láthatóan nem megy a habfehér együttesnek (a tegnap esti mérkőzés az egyik kivétel). A most futó idényben a kapitány 11 mérkőzést hagyott ki (hét bajnokit, három BL-találkozót és a Király-kupában játszott mérkőzést), ebből ötöt veszített el csapata.

A védő először a Cádiz ellen sérült meg az októberben játszott hazai mérkőzésen. A Real 1-0-s vereséget szenvedett, habár Choco Lozano góljánál még Ramos is a pályán volt. A rutinos játékos kihagyta a következő, Shaktar elleni BL-találkozót, ahol a királyi gárda ismét pont nélkül maradt.

Novemberben és decemberben ötmeccses kihagyás várt rá izomsérülése miatt. A csapat ezalatt legyőzte az Intert és a Sevillát, kikapott az Alavéstől és a Shaktartól, és döntetlent játszott a Villarreallal. A január 14-i, Atheltic Bilbao elleni szuperkupa-elődöntő óta a habfehér együttes négy bajnokit játszott, a mérleg: három győzelem és egy vereség, valamint a kupában az Alcoyano búcsúztatta a fővárosiakat.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK