Mendy meglepő statisztikája

A francia védő kiemelkedő cselezési mutatókkal rendelkezik, és Kroos óta az első új igazolás, aki azonnal stabil kezdővé tudott.

Zinédine Zidane számára nagyon nehéz feladat az, hogy megtalálja többszörös BL-győztes játékosainak helyetteseit, de Ferland Mendy Marcelo esetében könnyű döntésnek bizonyult.

Toni Kroos óta egyetlen új igazolásnak sem sikerült az, hogy azonnal kezdőjátékos váljon belőle, egyészen Ferland Mendy-ig. A 2019-ben igazolt játékos túlszárnyalt olyan korszakos tehetségeket, mint Martin Odegaard vagy épp Eden Hazard, és rengeteg játékperc van már a lábában, amióta megérkezett Madridba.

Mendy

Mendy lehetővé tette a Madrid számára, hogy gördülékenyen tudja lebonyolítani Marcelo lecserélését, ráadásul vész esetén jobb oldali védőként és középső védőként is Zidane rendelkezésére tud állni.

A blancók támadásaira kifejtett hatása is észrevehető. Nem csak a Getafe ellen talált be kedden este, de sikeres cseleinek száma meccsenként átlagosan kettő. Összesen 53 sikeres cselt tudhat magáénak 81 kísérletből, amivel jobban áll, mint Luka Modrić (49 a 66-ból) vagy Vinícius (40 a 93-ból), két másik sokat cselező játékos a keretből.

De a fiatal francia sikeres csel-mutatója Európa öt topligájának védői közül is kiemelkedik. Javi Galánnak van egyedül több sikeres csele, de ő az Huescában nem szélső védőként, hanem előrébb (wing-back) játszik. Medy őt követi szorosan, megelőzve Theo Hernándezt (52 a 85-ből). 

Mendy az aktuális BL-idény összes lehetséges játékpercét a pályán töltötte eddigi madridi karrierje során, és eddig 57 meccsen lépett pályára. Ezek során 4520 percet gyűjtött össze, aminél több csak Kroos neve mellé írható fel, ha egy játékos első másfél évét nézzük a spanyol fővárosiaknál.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK