Egytől egyig: Real Madrid – Getafe (2-0)

A felforgatott keret, a foghíjas kezdőcsapat, valamint az elmúlt hetek formája nem sok jóval kecsegtetett az amúgy gyenge formában lévő Getafe ellen. Ennek tükrében kellemes csalódásként hatott a pályán mutatott produktum, és a sima győzelem a szokásosnál élvezhetőbb játékkal. Bízzunk benne, hogy a teljes játékoskeret és az edzői stáb is önbizalmat tud meríteni ebből a sikerből, apró lépés, de legalább előre. Mi ismét megpróbáljuk értékelni a látottakat egy tízes skálán, szigorúan szubjektíven.

Csapatok

Real Madrid (7,5)
Kissé csapongó, kissé hektikus, de legalább volt íze, nézett ki valahogy! A közelmúltra jellemző tologatás és forgolódás helyett láthattunk végre dinamikusabb támadásvezetéseket, ígéretes indításokat, mélységi passzokat, így volt élvezeti érték is, erre látszólag a padlón lévő vendégek sem voltak felkészülve. A játék képének kulcsa a megfelelő pozíciókban és szerepkörökben rejlik: Marcelo feljebb és jóval szabadabban játszhatott, Asensiónak sem kellett a vonal mellett ingáznia, Vini Jr. előtt szinte állandóan ott állt befutásra készen az üres terület, a három védős rendszerrel sem volt probléma, Mendy is tisztességesen oldotta meg a rá bízott feladatot. A fiatalok szintén üde színfoltként mutatkoztak, egyikőjükön sem látszódott a megilletődöttség. Jó lenne ezeket a srácokat gyakrabban a keret környékén látni, talán kicsit inspirálhatná a nagyokat az efféle produktum.

Getafe (2)
Számomra a spanyol bajnoki szezon legnagyobb csalódása ez a Getafe. A keret alapján ez egy EL-helyre esélyes csapat, Bordalás pedig számtalanszor bizonyította, hogy kiváló edző. Valamiért azonban nem akar működni a dolog. Kaput eltaláló lövés nélkül zárták a meccset, egyetlen ígéretes kontrájuk volt csupán, ahol sikerült elhárítani a veszélyt. Az eddigiek alapján a csapatnak inkább a kiesőzóna felé kell nézelődnie, nem pedig a nemzetközi kupaindulást jelentő helyezések felé.

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Marcelo (8,5)
A szerkesztőségben nagy volt az összhang a csapat legjobbját illetően. Amennyire fáj látni, hogy évek óta önmaga árnyékaként teljesít, annyira élvezetes volt a tegnap nyújtott teljesítménye. Ez a rendszer és szerepkör feküdt neki, mondhatni rá volt szabva. Fáradhatatlanul ingázott a bal oldali félterületen, remekül játszott össze a társakkal, szinte minden támadásunkban benne volt. A második gól előtti akció is tőle indult, majd ragyogó gólpasszt adott védőtársának. Sajnálatos, hogy sérülés miatt le kellett cserélni, ugyanakkor Zidane számára elgondolkodtató lehet, hogy a jövőben mennyi lehetőséget adjon Marcelónak és milyen poszton. Ugyanis látszik, hogy itt szintekkel hasznosabb tud lenni, ráadásul jobban kivette a részét a védekezésből, mint amikor sima balhátvédként lépett pályára.

210210ee_marcelo

Thibaut Courtois (7)
Csak reménykedni tudok, hogy nem jön ki orvosi jelentés a közeljövőben, hogy megfázott. A szakadó esőben ugyanis nem kellett sokat mozognia, vízgyűjtő hordóként is hasznosabb tudott volna lenni. A Getafe annyiszor késztette védésre, ahányszor én a TV elől.

Nacho (7)
Igazából a teljes védelem elég csendes estét zárt, nem kellett tartaniuk a nyomástól, a próbálkozásoktól. Nacho RCB-ként funkcionált, stabilan biztosította a jobb oldalt, és amikor lehetett ügyesen lépett fel a támadásokkal.

Raphaël Varane (7,5)
A védelem vezéreként kellett dirigálnia a csapatot és megugrotta a lécet. Megbízhatóan futballozott, jelenléte ezúttal nyugalmat sugárzott a hátsó alakzatnak. A Getafe egyetlen veszélyes megindulásánál időben ért oda, hogy blokkolni tudja a számomra meglehetősen antipatikus Cucurella kísérletét. Ramos kiesett, Alaba nyáron érkezhet, a francia körül pedig döngicsélnek az átigazolási pletykák. Ölébe hullott a lehetőség, hogy bizonyítsa: itt a helye és képes megújulni a csapat sikeres szereplésének érdekében.

Ferland Mendy (8,5)
Amikor a Getafe rontott indítását tomporral stoppolta majd megnyalta tarkóval a füvet, akkor azért nem tudtam megállni, hogy fel ne röhögjek, de szó se róla, összességében ez egy remek meccs volt Mendytől. Hátul nem tudták nagyobb hibára késztetni, támadásban pedig végig rendkívül aktív volt, ennek eredményeként iratkozott fel a gólszerzők közé. Ő is nagyon könnyedén alkalmazkodott az új felállási formához, nem egyedüliként. Talán volna ebben potenciál a későbbiekben is.

210210ee_mendy

Marvin Park (7)
Egy bizakodásra okot adó teljesítmény ettől a fiatalembertől, aki meglehetősen éretten játszott az egész meccsen. Ha sérülés miatt nem kellett volna lehozni, szinte biztos, hogy a teljes 90 percet megkapja – nem alaptalanul. Jól olvasta a játékot, ennek fényében ígéretes passzokkal találta meg a társait, remekül játszott össze Asensióval. 

Casemiro (7)
A három védős rendszernek köszönhetően kicsit kevesebb munkája volt hátul és jobban tudta kísérni a támadásokat, méghozzá egész tetszetősen. A négy védős rendszerben gyakran teljesen idegennek hat a támadásépítéseknél, hiszen többször kell a belső védők közé belépnie, hogy segítse a labdakihozatalokat. Most kvázi korlátok nélkül futballozhatott, jól állt neki.

 

Ha még nem tetted volna meg, kérjük, hogy szánj pár percet a kérdőívünkre, ezzel segítve a további működésünket. Köszönjük!

Luka Modrić (7,5)
Nem tudom, hogy mit szed az öreg, de egész egyszerűen hihetetlen, hogy sorra dőlnek ki az emberek, ő pedig folyamatosan a legjobban teljesítők között darálja az idényt – pedig szeptemberben már a 36. életévét tölti majd. Neki is jobban feküdt ez a fajta lendületes játék, pláne, hogy a közvetlen közelében játszó társak (Mendy, Marcelo, Vini Jr.) is fickándoztak. Bár gólpassza, gólja nem volt, remek összjátékokban vett részt, ezzel keserítve a vendégek amúgy is reménytelen helyzetét.

Vini Jr. (8)
Még mindig hullámzó a teljesítménye, egy meccsen belül is. Most azonban pofás dolgokat is láttunk tőle, ügyes megindulásokkal, kiharcolt szabadrúgásokkal és szép gólpasszt tekert Benzema fejére. Ha ehhez hozzávesszük, hogy védőmunkája is volt, ráadásul nem csak egy oldalon kellett játszania a mérkőzés során, jár a kalapemelés.

210210ee_vini

Marco Asensio (7,5)
Asensio NEM szélső. Fogalmam sincs hány meccs kell, hogy ezt megértsék a csapat összeállításáért felelős emberek, de ez a srác akkor tud átlag felett teljesíteni, amikor középre húzódva szabadkezet kap. Innen tudja jól helyzetbe hozni a társakat, távoli lövésekkel próbálkozni, itt képes igazán jó meccset játszani. Kiemelkedő ugyan nem volt, de bőven többet mutatott, mint bármikor a széleken. Kroos távollétében ő lett a szögletfelelős is, és négy kulcspasszal zárta a találkozót.

Karim Benzema (7)
Két veszélyes kísérlet után a harmadik már eredménnyel zárult, nagyon szépen kivitelezett mozdulattal fejelt Soria kapujába. Lélektanilag is fontos gól volt, hiszen a folyamatosan mezőnyfölényben játszó hazaiak számára csupán a vezető gól hiányzott, onnantól kezdve egy pillanatra sem volt kétséges a győztes kiléte.

Cserejátékosok

Sergio Arribas (7,5)
Az én szívembe belopta magát ez a srác, szinte mintha folyamatosan a sztárokkal focizott volna, nem lógott ki, sőt. A második gól előtti akcióban kulcsszerepet vállalt a szélre kiadott labdával Marcelónak, és majdnem ő volt az, aki befejezte az akciót. Jó helyezkedésének köszönhetően sokszor vették be a játékba a többiek, remélem látjuk még őt a pályán ebben a szezonban.

210210ee_arribas

Isco (5,5)
Látszik, amit Zidane nyilatkozott, hogy csak egy edzése volt a csapattal, nem igazán jött össze neki semmi a pályán. Bár jó pont ezért nem jár, az becsülendő, hogy nem 100%-os állapotban is játékra jelentkezett.

Victor Chust (-)
Imádtam volna, ha szerez egy fejesgólt, mert el lehetett volna lőni, hogy „beChustatta”. Marcelo kényszerű lecserélésével pár perc jutott neki, a védőgondokat látva talán ennél többet is játszhat majd.

Edzői értékelés

Zinédine Zidane (8)
Oké, formán kívüli csapat volt az ellenfél, de pont ezeket a meccseket hoztuk szinte teljes kerettel is borzasztó játékkal. Ezúttal a kényszer szült egy új keretet, egy új rendszert és egy új kezdőt és a kísérlet ígéretesen zajlott le. Ha ettől még nem is fog a francia mester egyből ebben a formációban gondolkodni, érdemes talonba tenni, főleg, hogy több játékosunk erényei is kidomborodtak ebben a szisztémában. A fiatalok nem vallottak kudarcot és kirívóan gyenge teljesítmény sem volt, az én várakozásaimat mindenképpen felülmúlták a srácok és ZZ. 
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK