Beszámoló: Real Madrid – Getafe (2-0): Felforgatott kezdővel is megvan a három pont

A Real Madrid 2-0 arányban múlta felül a Getafe együttesét a Di Stéfano Stadionban kedden este. A blancók góljait Karim Benzema és Ferland Mendy szerezték, mindkettőt a második félidőben, nagyjából hat perc különbséggel. De ami a legfontosabb a blancók számára, az az, hogy így az Atlético Madrid előnye öt pontosra csökkent.

Toni Kroos eltiltása, Odriozola és Militão sérülése a sok hiányzó mellett megkavarta a dolgokat Zidane számára a kezdőcsapat összeállítása kapcsán. A francia mester egy 3-4-3-as felállás mellett tette le a voksát, így Nacho, Varane és Mendy alkották a védősort, előttük Marvin Park, Casemiro, Modric és Marcelo játszott, a támadásokért pedig Benzema, Asensio és Vinícius Jr. felelt.

Kroos távollétében Modric volt a szabadrúgás-felelős, és a horvát már az első percekben nagyszerűen lőtte a kapu elé a labdát, ami végül eljutott Casemiro elé, de a brazil az égbe lőtte a játékszert. Ezt nem sokkal később egy Benzema fejes követte egy szöglet után, de a labda végül a felsőlécen csattant, onnan pedig elhagyta a játékteret.

Real Madrid - Getafe 2-0

A Real Madrid irányította a történéseket, mélyen a Getafe térfelén játszott, de a befejezés nem sikerült nekik. A legnagyobb helyzet a 45. percben adódott, amikor Marcelo játszott Modric elé, de a horvát lövése megpattant David Sorián, majd kapu mellé ment.

A második félidőre aztán megérkezett az eső Valdebebasba, de ez nem vette el a játékosok kedvét. A Real Madrid próbálkozott először, miután Asensio találta meg Benzemát a jobb oldalon, ám a francia lövését Soria védeni tudta, és kitolta oldalra.

Zidane első cseréje kényszerű csere volt, hiszen Arribas a sérült Marvin helyére érkezett, de nem sokkal később egy másik fiatalnak is komoly szerep jutott. Vinícius Jr. kínálta meg nagyszerű labdával a kapura törő Benzemát, a francia pedig a védők szorításában sem hibázott, védhetetlenül fejelt Soria kapujába. 1-0.

A Real Madrid jól és harcosan játszott, nem sokkal később pedig ennek meg is lett a gyümölcse. Mendy indította az akciót, Arribashoz játszott, aki nagyszerű mozdulattal ugratta ki Marcelót. A brazil beindult, szinte az alapvonalig vitte a labdát, majd tökéletesen adta be középre, ahol ketten is érkeztek. Végül nem Arribas, hanem Mendy ért a labdába, ami a vendégek hálójában kötött ki. 2-0.

A második góllal egyértelművé vált a Getafe játékosai számára, hogy ezen az estén nem fognak pontot szerezni. Negyed órát még a sérülése után visszatérő Isco is kapott Zidane-tól, ám a találkozón gól már nem született, a hátralévő időben a blancók szinte teljesen eldugták a labdát a vendégek elől, akik nem is igazán akarták már megszerezni azt.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…