Zidane: Ramos már a határain volt, ezért kellett megműteni

Nincs megállás, holnap újabb bajnoki vár a hiányzóktól hemzsegő csapatra. Zidane ma megtartotta sajtótájékoztatóját a Getafe elleni mérkőzés előtt, melyen egyebek mellett beszélt a hiányzókról, a nehéz szezonról, a jövője körüli kérdésekről és Ramos műtétjéről is

Sok a hiányzó
"Ez egy nehéz helyzet, mert valóban sok játékosra nem számíthatok, de ez nem lehet kifogás. Tisztában vagyunk vele, hogy szembe kell néznünk ezekkel a nehézségekkel. Sok mérkőzésünk van hátra, mindenki meg fogja kapni a lehetőséget, mindenkire szükségünk van. Nagyon fontos, hogy visszaszerezzük az erőnket és az energiánkat, csak erre szabad gondolnunk. Holnap egy újabb találkozó vár ránk, két dolgot szeretnénk: visszanyerni a formánkat és jó teljesítménnyel győzni."

"Őrületes a menetrend, még inkább, mikor sok a hiányzó játékosod. De erről nem tudok többet mondani. Ez van, el kell fogadni, holnap meccset kell játszanunk, aztán hétvégén ismét. Nagyon sok mérkőzés vár még ránk, készen kell állnunk minden kihívásra. Sokkal jobban oda kell figyelni a pihenésre, mivel ez egy nehéz és egy szokatlan szezon. Adaptálódnunk kell a mai futballhoz."

Sergio Ramos
"Ramos már a határain volt, ezért kellett megműteni. Kockázatos lett volna tovább húzni, nagyon komplikált volt a helyzet. De a műtét nagyon jól sikerült, és most ez a legfontosabb dolog. Természetesen minél előbb vissza akarjuk kapni a kapitányunkat, és a csapat többi hiányzóját is. Fontos döntést hozott meg Ramos, most pedig kizárólag a felépülésére szabad koncentrálnia. Minden adott, hogy megfelelő állapotban térjen vissza."

Az operáció
"A klub mindent kézben tartott. Sergio a szakma legjobbjaival beszélt. Ahogy már mondtam, fontos döntés volt, mert mindig játszani szeretne. Súlyosabban megsérült a meniszkusza, ezért kellett meghoznia ezt a döntést. (A meniszkusz a térdben lévő porc, mely "kipárnázza" és megtámasztja a térdizületet, védi a csontvégződéseket a súrlódástól – a szerk. kieg.). A műtét jól sikerült, ez a lényeg. Mindent meg fog tenni, hogy minél előbb visszatérjen a csapathoz."

Hiányzó játékosok
"Isco probléma nélkül edzett, de ez volt a sérülése utáni első edzése. Militão és Rodrygo még nincs rendben, és meglátjuk a többiekkel, mi a helyzet. Lucas és Carvajal biztosan nem lesz ott a holnapi találkozón."

A klub bízik benned?
"Mindannyian egy hajóban evezünk, és közben érzem mindenki támogatását. Talán úgy gondolod, hogy azért mondom, mert ezt kell mondanom, de el kell kezdenünk ismét jó dolgokat csinálni a pályán, ahogy tettük azt kb. egy hónappal ezelőtt. Mindig vannak nehézségek egy idényen belül, ezeket el kell fogadni, és megfelelő választ adni rájuk. Nagyszerű a csapat, fontos játékosok alkotják a Real Madridot, akik már sokat nyertek itt. Ha meg is kérdőjeleznek minket, akkor sem fogunk lemondani a kemény munkáról."

Távozás a kispadról
"Meglátjuk, hogy kitöltöm-e a szerződésemet a klubnál. De miért kellene itt hagynom a Real Madridot? Imádom a munkám és imádom ezt a klubot. Mindig minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a Real Madridért. Ez a világ legnagyszerűbb klubja, csak annyit tehetek, hogy felveszem a versenyt, mert mindig lesznek változások. Nem tudom, mi fog történni a következő szezonban, vagy velem. Most csak a Getafe elleni találkozóra gondolunk."

Mindennapos munka
"A legfontosabb dolog az a hozzáállás és a munka, amit napról napra elvégzünk. Ami megtörtént, az megtörtént, a múlton már nem lehet változtatni, csak előre tekintünk. Mindannyian, akik ennél a klubnál vannak megérdemlik, hogy dolgozhassanak. Mindent meg fogunk tenni a győzelmekért. Ami a kritikákat illeti, mindenkinek meglehet a véleménye, ez teljesen normális. Csak annyit mondhatok, hogy hiszek az elvégzett munkánkban, hiszek abban, hogy vissza fogjuk nyerni az önbizalmunkat és szép eredménnyel zárjuk a szezont. Csak ennyit szeretnénk."

Benzema és a szabadrúgások
"Annak idején én is sokszor akartam lőni a szabadrúgásokat, de volt még másik 4-5 játékos rajtam kívül, így 10-ból 1-szer álhattam oda. Benzemának minden kvalitásra megvan ahhoz, hogy szabadrúgásokat rúgjon, de többen is képesek erre a csapatból. Ezt maguk között szokták megbeszélni."

Varane
"18 évesen érkezett a klubhoz, és már korán megtanulta, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy a Real Madridban futballozhasson. Rengeteg trófeát nyert és már sokszor megmutatta a képességeit, vezér is tud lenni, segíti a társait. Megérdemelte mindkét gólt hétvégét, láthattuk, hogy megvan a karaktere ahhoz, hogy győzelemhez segítse a csapatot."

Az utánpótlás
"Nem gondolom, hogy motivációs problémáik lennének. Nagyon boldogok, hogy az első csapattal készülhetnek, és készen is állnak a játékra. Igaz, hogy sok a hiányzónk, emiatt többen is velünk lehetnek holnap az utánpótlásból. Meglátjuk még, hogyan lesz."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK