Beszámoló: Huesca – Real Madrid (1-2): Fordítás és három pont

A Real Madrid Varane duplájának köszönhetően hátrányból fordítva nyert a bajnokságban.

Nem sokkal a második játékrész megkezdését követően szerezte meg a vezetést az Huesca, amit aztán nem sokkal később majdnem kétgólos vezetés követett, azonban a Real Madrid végül bajnokhoz méltón válaszolt Varane góljaival. Karimm Benzema és Toni Kroos nagyszerűen formálta a Real Madrid támadásait, és előbbit csak az Huesca kapusának bravúrjai akadályozták meg abban, hogy felkerülhessen a neve az eredményjelzőre.

A rengeteg sérülésnek és eltiltásnak, köztük Sergio Ramos és Eden Hazard távollétének is köszönhetően Zinédine Zidane-nak 17 fősre csökkent a fegyvertára, amiből végül ki kellett állítani a 11 játékosból álló kezdőt. A védelem jobb szélén ismét Álvaro Odriozola kezdhetett Nacho és Varane párosa mellett, Mendyvel a túloldalon, míg a Vinícius – Marco Asensio – Karim Benzema hármas felelt a támadásokért, a szokásos CKM középpálya támogatásával.

A Real Madrid nagy lendülettel veselkedett neki az első félidőnek, és nem jelentett gondot a csapat számára eljutni az Huesca védelméig, ahol több pontatlanságból származó hiba miatt sok helyzetet hibáztak el a fővárosiak. Rendületlenül menetelt tovább a Madrid, aminek eredményeként Luka Modric pimasz megmozdulását követően Benzema került helyzetbe és csavart a hosszú sarok irányába, azonban Álvaro Fernández nagy bravúrral védeni tudott.

Az álmoskás első 45 percet követően a második félidő elején Mikel Rico egyből egy felsőlécen csattanó lövéssel adta meg az alaphangot. Mintha csak egy figyelmeztetés lett volna, mivel nem sokkal később Javi Galán tűpontos lövése eljutott a vetődő, ám tehetetlen Thibaut Courtois kapujába. 1-0.

Pár perccel később Rafa Mir révén egy újabb Huesca-lövés trafálta telibe a felsőlécet, és úgy tűnt, hogy a kiesés ellen harcoló kiscsapat átgázol a királyi gárdán, azonban Zidane csapata még időben tudott válaszolni, miután Benzema szabadrúgásból a felsőlécet találta el és a magasra pattanó, majd a kapu elé zuhanó labdára Varane reagált a leggyorsabban, és a kapuba bólintott. 1-1.

Ezt követően teljesen nyílttá vált a mérkőzés, és a ketté szakadó pályán folytatott támadások egyikéből Rafa Mir majdnem ismét vezetést szerzett az Huescának, azonban Courtois bravúrral hárítani tudta az egyébként jó helyre tartó lövést.

Álvaro Fernández legalább ekkora védést mutatott be a másik kapuban, amikor egy tetszetős Madridi egyérintős támadást követően Benzema került helyzetbe és lőtt.

Benzema aztán ismét nem tudott mást csinálni, mint döbbenten nézni maga elé, miután Asensio fejjel hozta jó helyzetbe és bombázhatott jobbal a kaputól csupán pár méterről, azonban a lökete egyenesen Fernández mellkasát találta telibe.

Ezt követően Zidane ismét cseréhez folyamodott, és miután a lesérült Odriozola helyére korábban már beállította Marcelót, a maradék három mezőnyjátékosából újabb kettőt állított be Mariano és Marvin Park személyében, akik Mendy-t és Viníciust váltották.

A csillagok állása ma nem kedvezett Benzemának, nem úgy a másik franciának, Raphaël Varane-nak, aki a második gólját is megszerezve késői vezetéshez juttatta a Real Madridot. Kroos ívelte be a szabadrúgást, amit Casemiro középre fejelt, majd Álvaro Fernández újjairól egyenesen Varane elé került a játékszer, aki pár centiről bepofozta azt.

Így tehát fontos 3 ponthoz jutott a Real Madrid, nem sokkal a szerdán lejátszandó, Getafe elleni bajnoki mérkőzés előtt.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…