Bale miatt ismét fájhat a Real Madrid vezetőinek feje

Mindössze öt hónappal azután, hogy a Real Madrid úgy gondolta, megoldotta a Gareth Bale ügyet, most újra elkezdhet aggódni, hiszen úgy tűnik, a walesi nyáron visszatér Madridba.

A Tottanhem Hotspurnél jelenleg is zajló kölcsönidőszak nem alakult a tervek szerint Bale számára, így a londoni székhelyű együttes nem gondolkodik azon, hogy megpróbálja megtartani korábbi sztárjátékosát egy újabb esztendőre.

Így júliusban Gareth Bale visszatér a Real Madridhoz, most már EU-n kívüli játékosként, egy zsíros szerződéssel a zsebében. Úgy tűnik, hogy Bale-nek egyáltalán nem áll szándékában jelenlegi szerződésének idő előtti felbontása, és szeretné kitölteni az idejét a Real Madridnál.

A szerződés értelmében a Real Madridnak ez évi 34 millió eurójába kerül, amely meglehetősen magas összeg egy olyan játékos esetében, akinek nincs is helye a keretben, különösen akkor, ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy EU-n kívüli helyet is elfoglal.

Bale

A Brexit egyik hatása a futballra az, hogy Bale-nek Vinícius Júniorral, Rodrygóval, Éder Militãóval, Reinier Jesússal és Takefusa Kubóval kell megharcolnia a három EU-n kívüli hely egyikéért, hiszen a 25 fős keretbe pontosan ennyi ilyen játékos nevezhető.

A Real Madrid tudja, hogy a Bale-lel való egyezkedés nem lesz könnyű, figyelembe véve azt, hogy ő volt az egyetlen játékos a keretben, aki nem akarta elfogadni a 10%-os fizetéscsökkentést a világjárvány első hulláma alatt.

Komoly kihívást jelent majd az is, hogy új kiutat találjanak a komoly fizetési igényeket támasztó játékos számára, miután a Spurs becsukja utána a kaput. A Bale-probléma tehát továbbra is aktuális a Real Madrid háza táján, és még nagyon távolinak tűnik a megoldás.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK