Alaba: Megoldás három problémára

Az osztrák játékos a védelem több pontján és a középpályán is bevethető

David Alaba, aki a hírek szerint már megegyezett a Real Madriddal, így ingyen érkezik a blancókhoz a nyári átigazolási időszakban, kulcsfontosságú igazolás lehet, ám egyelőre még kérdéses, hogy Zinédine Zidane hol számol majd vele pontosan.

Alaba képes bal oldali védőként, középső védőként és védekező középpályásként szerepelni, jelenleg pedig mindhárom poszton gondban van a csapat, ha hiányzik az első számú játékos.

Alaba, mint bal oldali védő
Marcelo történelmet írt a Real Madriddal bal oldali védőként, hosszú éveken át birtokolta a pozíciót, de a következő idényben már 33 éves lesz, a legjobb napjait pedig játékosként már maga mögött hagyta.

Alaba biztosabb megoldást jelent, mint Ferland Mendy, különösen az előre játékban, ahol a francia eddigi egy gólos és két gólpasszos teljesítményben gyengébb, mint amit a Real Madridnál elvárnak egy szélső védőtől.

AlabaA kép forrása: MARCA.com

Alaba középső védőként
Sergio Ramos jövője bizonytalan, így Alaba akár a spanyol utódja is lehet, ami azt jelentené, hogy Varane társaként is számolhatnak vele a védelem közepén.

Ebben az idényben az osztrák védő a Bayernben lejátszott 24 mérkőzéséből 21-et ezen a poszton játszott végig, így nem újkeletű dolog számára ez a szerep, de ha marad is Ramos, a poszt bebiztosítása szempontjából jó tudni, hogy itt is lehet számítani rá.
Zidane-ról köztudott, hogy nagyon kedveli Varane-t, és igazi meglepetés lenne, ha Marcelo helyett a francia helyét foglalná el Alaba, ha a keret többi része változatlan marad.

Alaba, mint védekező középpályás
Casemiro 2015 óta birtokolja a 6-os szerepkört Madridban, annak pedig egyelőre nem látni jelét, hogy Alaba érkezésével ez megváltozna, de az osztrák játékos érkezésével megnyílik egy újabb variációs lehetőség, amire azóta nem volt példa, hogy Marcos Llorente távozott a csapattól.

Alaba középpályán szerzett tapasztalata leginkább az osztrák válogatottnak köszönhető, hiszen a Bayern Münchennél vagy Real Madridnál kevésbé minőségi kerettel rendelkező csapatban sokkal nagyobb hatása van ezen a poszton.

Érdekes lesz megfigyelni, hogy Zidane milyen szerepet szán Alabának, vagyis egy olyan játékosnak, aki több problémára is megoldást jelenthet.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK