Meggyengült kerettel vágunk neki az idény hátralévő részének

Egy állandóan változó, 22 fős keret, melyből állandóan hiányzik valaki sérülés vagy koronavírus-fertőzés miatt. Egy kezdő tizenegy, melynek oszlopos tagjai már harminc fölött járnak – Ramos, Kroos, Modrić, Benzema és Hazard…

Martin Ødegaard és Luka Jović közelmúltbeli távozása, melyet semmilyen gazdasági probléma nem indokolt, nagyban aláásta a csapat esélyeit, különösen a középpályát tekintve, ahol mindössze öt játékos szerepel, és köztük Casemirónak vagy Modrićnak igazi helyettese sincs. A hétvégi találkozót a Vinícius-Mariano-Arribas sorral fejezte be a királyi gárda… Ez azért sokat elmond a keret jelenlegi mélységéről.

A szűkös középpálya

Lassan kijelenthető, hogy a Real Madrid idő előtt befejezte a 2020-2021-es idényt. 15 nap leforgása alatt a csapat búcsúzott a Spanyol Szuperkupa és a Király-kupa küzdelmeitől, a bajnokságban pedig 10 pontos előnyre tett szert az Atlético Madrid, így a bajnoki cím is látótávolságon kívülre került. Jović és Ødegaard távozásával pedig tovább gyengült a királyi gárda. Casemiro helyén szükség esetén Fede Valverde is képes jó teljesítményt nyújtani (bár más stílusú játékosokról van szó), de Luka Modrićnak még így sincs helyettese.

Keret (AS)A posztok lefedettsége (Forrás: AS.com)

A Real Madridnak számos olyan játékosa szerepel kölcsönben, aki megfelelő választás lenne Zidane számára a keretbővítés tekintetében – ez különösen fontos most, amikor öt cserelehetősége van a csapatoknak. Jovićon és Ødegaard-on kívül (az ő elengedése különösen furcsa annak fényében, hogy a francia mester Iscóra sem számít) Ceballos, Brahim, Mayoral, Bale és Kubo is erősítést jelentene az együttesnek – és Reinier is szóba kerülhet, habár ő nem kap túl nagy szerepet a Borussia Dortmundnál.

Most az egész szezon sikeressége, valamint Zidane jövője is a BL-szerepléstől függ. Ha azt feltételezzük, hogy a habfehér együttes a döntőig menetel, még hét mérkőzés vár rájuk a sorozatban. A Real Madrid tehát mindent egy lapra tesz fel, miközben három megoldatlan üggyel is foglalkoznia kell Pérezéknek – Sergio Ramos, Lucas Vázquez és Luka Modrić szerződéshosszabbításáról van szó, habár a horvát játékos nagy valószínűséggel marad a klubnál. Ez tehát a jelenlegi szituáció, és úgy tűnik, Zidane mindössze 12-13 emberrel számol… Ezek a játékosok próbálják majd megmenteni a szezont a BL-meneteléssel, és őket rotálhatja majd a mester a bajnokságban.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…