Bettoni: Egy büszke Real Madridot láttam, amely megmutatta a karakterét

A Levante elleni vereséget követően David Bettoni állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

„Ez egy nehéz vereség, különösen úgy, hogy a 9. percet követően hátrányban játszottunk. Szereztünk egy szép gólt, de a Levante egyenlítő találata érzékenyen érintett bennünket. A második játékrészt jól kezdtük, magasan presszingeltünk és megmutattuk az igazi arcunkat. Két helyzetünk is volt, de aztán érkezett a Levante második gólja, amit nehezen viseltünk. Változtattunk a dolgokon, de nem sikerült betalálni. Fájdalmas ez a vereség, de a csapat hozzáállását jónak találtam. A játékosok szomorúak voltak az öltözőben, de motiváltak és készen állnak arra, hogy a végsőkig harcoljanak.”

„Nem fogunk az edzői döntésekről beszélni, hiszen itt vagytok erre ti, ti fogjátok elemezni a történteket és el is mondjátok majd a véleményeteket. Ennek ez a módja. A Levante győzött, mi pedig arról fogunk beszélni, hogy a csapat hogyan játszott. Nem volt könnyű tíz emberrel küzdeni, hiszen a Levante egy jó csapat. Én a pályán egy büszke Real Madridot láttam, amely megmutatta a karakterét. Nem tudtuk megnyerni a meccset a második félidőben, ez minden.”

„A második játékrészben is emberhátrányban voltunk, ennek ellenére magasan próbáltuk letámadni az ellenfelünket, ezzel is jelezve a győzelmi szándékunkat. A győzelmet ugyan nem sikerült megszerezni, ám a játékosok erőfeszítése így is szemmel látható volt a meccs végéig. Ezt visszük magunkkal erről a meccsről.”

„A mérkőzés végén változtattunk, Marianót akartuk behozni Benzema helyett. Nem azt nézzük, hogy kinek van a legtöbb találata, hiszen a keretünk igen bő, a Mariano féle támadók pedig képesek megváltoztatni a dolgokat, hiszen jó a fejpárbajokban, keményen dolgozik és lehetővé teszi, hogy variációs lehetőségünk legyen a támadósorban.” 

„Nincs mit mondanom Chust behozataláról, hiszen játszott a kupában. Ha leküldenek egy védőt, az emberek rögtön arra gondolnak, hogy egy másikat kell behoznunk a padról, de hidegfejjel átgondolva, valamint egyeztetve az edzővel végül arra jutottunk, hogy Casemiro az edzéseken minden nap így játszik. Chust behozatala azt jelentette volna, hogy le kell hoznunk egy középpályást, és nem ez volt a megfelelő opció számunkra. Ezért döntöttünk úgy, hogy Casemiro húzódik hátrébb, Kroos és Modrić pedig maradnak a középpályán. Úgy vélem, ez volt a helyes döntés, de nem Chust életkora miatt.”

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK