2021. October 22., Friday

Valdano Ødegaard-ról: Egyetlen Real Madrid játékos sem adhatja fel ilyen könnyen

  • K. Matyi
  • Jan. 27, 2021, 1:21 p.m.
Jorge Valdano kritikusan nyilatkozott Martin Ødegaard klubváltása kapcsán. A norvég játékos hat hónapos kölcsönszerződést írt alá az Arsenal együttesével.

A Real Madrid korábbi játékosa, edzője és sportigazgatója szerint Ødegaard nagyszerű játékos, de mentalitása megkérdőjelezhető. „A Madrid egy igazi értéket veszített el, ráadásul egy igazán fontosat” – nyilatkozta az Onda Cerónak. „Kroos és Modrić rengeteg játékpercet kapnak, és mindkettejük kiemelkedő teljesítményt is nyújt.”

„A Madrid számára az egész középpálya támogatást jelent, mert elfelejtettük Casemirót, aki már a csapat vezető egyéniségei közé tartozik, akár a labdarúgásról beszélünk, akár a lelki tényezőkről. Ha egyszer nem lesz bevethető sem Modrić, sem pedig Kroos… Akkor jön a képbe Isco, és ez minden. Ő is létfontosságú tényezővé válik Valverde sérülése miatt.”

„Nem gondolom úgy, hogy Ødegaard rosszul játszott, amikor lehetőséget kapott, de hiányzott belőle egy kis bátorság. Túl közel helyezkedett Casemiróhoz, így nem osztogathatott annyi kulcspasszt, pedig ezt várnád tőle. De ez a magabiztosságról szól, ez pedig véleményem szerint idővel változhat. Ő azonban türelmetlen volt.”

„A Real Madrid játékosaként jobban kell küzdeni a lehetőségért; nem kellett volna ilyen hamar feladnia. Még úgy sem, ha figyelembe vesszük, hogy nagyon fiatal és olyan szupersztárokkal kellene küzdenie a helyéért, mint Kroos vagy Modrić. Kroos egy sztár, Modrićról ugyanez elmondható. Nem csak két átlagos játékosról van szó.”

Håland Mbappé előtt

Valdano elmondta véleményét arról is, hogy a királyi gárdának melyik fiatal sztárt kellene megszereznie: Erling Hålandot vagy Kylian Mbappét.

„Előbb igazolnám le Hålandot, mint Mbappét” – jelentette ki. „Szűk és nagy területeken egyaránt jól mozog, és rendszeresen gólt szerez. Elismerem, hogy Mbappé is egy szupersztár, de engem Håland nyűgöz le igazán. Bármilyen helyzetből képes betalálni.”


Hozzászólások

Tabella