Szerződéshosszabbítások holtponton

Lassan január végéhez érünk, Luka Modric szerződéshosszabbítása már sínen van, Sergio Ramos és Lucas Vázquez ügye azonban továbbra is megoldásra vár.

Eddig még nem jutottunk odáig, ahonnan már nincs visszaút, de a dolgok nem jó irányba haladnak a két játékos esetében, akik ráadásul Zinédine Zidane csapatának két rendkívül fontos pillérét jelentik. A tárgyalások sikerességét a gazdasági helyzettel kapcsolatos problémák sem segítik elő.

A Real Madrid kétségbeesetten próbálja fenntartani az egyensúlyt a klub pénzügyi helyzetében, annak érdekében, hogy elkerüljék a Barcelonánál kialakult, már-már kilátástalan helyzetet (A katalánok több mint egymilliárd eurós adósságot halmoztak fel – a szerk. kieg.). Florentino Pérez minden hasonló döntésnél az eszére hallgatott, mintsem a szívére, és most sem szándékozik másképp tenni. (Talán ennek is köszönhető, hogy a blancók nem adósodtak el úgy, ahogy a Barcelona.)

MARCA címlap
A MARCA mai címlapja

Mind Sergio Ramos, mind pedig Lucas Vázquez megkapta a klubtól a szerződéshosszabbítási ajánlatot, amelyet mindketten visszautasítottak, azóta pedig egyik fél sem tett újabb lépést ebben a rendkívül fontos játszmában. Jelenleg nem igazán van okunk az optimizmusra ezzel kapcsolatban, a játékosok pedig szabadon tárgyalhatnak más klubokkal.

18 hónappal ezelőtt Európa topcsapatai megegyeztek egymással azzal kapcsolatban, hogy milyen módon igazolnak egymástól játékosokat. Egyéb együttesek mellett a Bayern München, a Real Madrid, a Barcelona, a Manchester United, a PSG, a Juventus is egyetértett abban, hogy meg kell próbálni elkerülni a csillagászati összegű átigazolásokat, és egymás megkerülését, háttérben való üzletelést.

A kommunikáció a klubok között folyamatos, és bár riválisokról van szó, mindenki ugyanazt a stratégiát követi. A megállapodás értelmében lépett vissza a PSG és a Manchester City tavaly nyáron a Messi-üzlettől, amikor a Barcelona egyértelműen közölte, hogy nem kíván tárgyalni.

Valami hasonló történt David Alaba ügyében is, amikor a Real Madrid bejelentkezett érte a Bayernnél, azonban a németek jelezték, hogy nem szeretnék elengedni a játékosukat. Több csapat is felvette már a kapcsolatot a Real Madriddal, hogy tudassák velük, nem tettek lépéseket Ramos és Vázquez megszerzése érdekében, legalább is hivatalosan biztosan nem.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK