Kroos: A lehető legsikeresebben szeretnék majd visszavonulni

A német középpályás Real Madridról, sikerekről, célokról beszélt egy podcast keretein belül.

A Real Madrid nagysága: „Ezt már akkor megtapasztaltam, mielőtt egyáltalán pályára léptem volna a csapatban. A bemutatásom napján. Nem gondolom, hogy bárhol máshol tapasztalhattam volna hasonlót. 30.000 ember jött el a stadionba, de nem egy meccs miatt, hanem azért, hogy megnézze, ahogy néhányat belerúgok a labdába, nagyjából három másodpercig. Ez teljesen más tapasztalás volt, mint bármi, amit korábban megéltem. A klub saját magával szemben támasztott elvárásai és a trófeáik száma magukért beszélnek. Nem számít, hogy Kínába, az Egyesült Államokba, vagy Madridtól 300 km-re utazik a csapat, az emberek reakcióját látva egyértelművé válik számodra, hogy a Real Madrid minden más klubtól különbözik. Ez a világ legnagyobb klubja.”

Siker: „Ez olyasvalami, amit a klub, ahol játszom, megkövetel. Itt a múltbeli sikerek már ténylegesen a múlthoz tartoznak. A legfontosabb a jelen, és a következő címért folytatott harc. Az emberek itt úgy gondolkodnak, hogy nem dőlnek hátra elégedetten egy-egy trófea megnyerése után.”

Kroos

Karakter: „A Real Madrid önmagával szemben támasztott elvárásai hasonlóak az enyémhez. Ha egyszer befejezem a karrieremet, akkor a lehető legsikeresebben szeretném azt megtenni. Nem akarom, hogy elmulasszak trófeákat, ezt később pedig megbánjam.”

BL-siker: „Ha egyszer megtudod, hogy milyen érzés megnyerni a Bajnokok Ligáját, akkor újra és újra át akarod élni azt. Lehet, hogy néhány évig nem sikerül, hiszen mindenkinek pontosan ugyanez a célja, de a vágy, hogy újra átélhesd, nem fog elhalványulni.”

Célok: „Annak ellenére, hogy már négyszer megnyertem, szeretném ötödik alkalommal is megnyerni a Bajnokok Ligáját. Ez nagyon nehéz lesz, de ha végül nem sikerül, akkor sem kell a kardomba dőlnöm. Persze amíg aktív játékos vagyok, szeretném a maximumot kihozni a karrieremből.”

Visszavonulás: „Egyszer lehetőségem lesz nyugodtan leülni és átgondolni, hogy mit értem el, és mi az, ami büszkévé tesz. A futballban nem igazán van idő kiélvezni a győzelmeket. Még ha nyertél is egy címet, már ott is van a lehetőség egy másikra. És ha veszítesz a következő meccsen, minden újra nagyon rossz lesz. Szerintem azt követően, hogy már visszavonultam, emlékezetesek lesznek ezek a pillanatok, de már nem ugyanolyan érzéssel fognak eltölteni, mint a győzelem pillanatában. Ezért sem lenne rossz, ha egy kicsit több időnk lenne megélni bizonyos dolgokat.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK