Zidane feladata: Egységesíteni az öltözőt

Zinédine Zidane jelenleg koronavírussal küzd, azonban továbbra is ő a Real Madrid vezetőedzője, és neki kell foglalkoznia mindennel, ami a csapat körül történik.

A francia szakember otthonából irányította a királyi gárdát az Alavés elleni találkozón, és mindenről tájékoztatják, ami a távollétében történik. Mostanra a játékosok realizálták, hogy innentől kezdve egyetlen céljuk lehet, miután a Spanyol Szuperkupából és a Király-kupából is kiesett a csapat: meg kell menteniük a szezont, és ehhez vagy a bajnoki címet, vagy a BL-serleget kell elhódítaniuk.

Zidane is tisztában van ezzel, az igazi próbatétel azonban az idény végén következik. A habfehér együttesnek van ideje reagálni, ez már az Alavés ellen is megmutatkozott, és még mindig van lehetőségük arra, hogy visszatérjenek a fentebb említett címekért folyó küzdelmekbe.

Annak érdekében, hogy a csapat harcba szállhasson a trófeákért, Zidane-nak egységesítenie kell az öltözőt, hogy minden játékos készen álljon arra, hogy hozzáadjon valamit a csapat teljesítményéhez, ehhez pedig maguk mögött kell hagyniuk az Alcoyano ellen elszenvedett vereséget.

Zinédine Zidane

A habfehér együttes öltözője látott már szebb napokat is, a szerződéshosszabbítások, fizetéscsökkentések és a játékosok közti különbségek rányomták bélyegüket a morálra. Zidane-nak egyfajta ragasztóként kell funkcionálnia, mely összetartja ezt a társaságot.

A francia szakembernek kell elsőként tükörbe néznie és változtatnia a viselkedésén, kezdve azzal, hogy számításba veszi azokat a játékosokat, akik az elmúlt hónapokban alig kaptak lehetőséget. Zidane állítása szerint képes fordítani a dolgok állásán. Ez nem egyszerű és ezt ő is tudja, de ha három évvel ezelőtt úgy is gondolta, hogy a Real Madrid edzőjének helyzete reménytelen, most úgy hiszi, hogy ez nincs így.

Elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy a hátán cipelje ezt a súlyt az idény végéig és csapatával együtt küzdjön a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában. Küldetésének nyomai már látszódnak, a csapat önbizalmának visszanyerése érdekében Éder Militão, Eden Hazard, Álvaro Odriozola, Vinícius Júnior és még Isco is lehetőséget kapott a bizonyításra, és a maguk módján mindannyian minőségi perceket tölthettek a pályán.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…